International 744 - aftakas probleem

Hallo, wil een IHC 744 aanschaffen echter hiervan werkt de aftakas niet meer goed wat vlgns de eigenaar een bekend probleem zou zijn. Dealer geeft rep van ca 2500 eur op, maar heeft probleem al 2 keer " tijdelijk? " kunnen oplossen. Wil graag wat meer details weten wat precies het probleem is, en of reparatie ingewikkeld is of dat het meer uren als materiaal is en of dit evt zelf ook te repareren zou zijn.

Alle tips en/of advies is welkom

Deel dit topic

Eenan

Reacties

ErDee
Bekend probleem met aftakas? Wat moet dat dan zijn? En 2500 euro?
jo845xl
Hefdeksel eraf .Dan zie je onderin de bus zitten die de 2 assen van de aftakas verbind . Als de bus of de achterste as versleten is kun je deze vervangen door de plaat met de 2 aftakasstompen te verwijderen .Het kan ook zijn dat de bediening van die bus dat daar ergens te veel speling in zit waardoor deze niet ver genoeg inschakeld . Als de voorste as versleten is zul je de bak moeten demonteren .
Wimsumar
Beste Eenan: Of is de aftakas(hand)koppeling aan vervanging toe?
Eenan
Hallo,

bedankt voor de reacties zover. zal kijken of ik meer details kan krijgen. Trekker heeft ca 5200 uren en heeft eigenlijk nooit zwaar aftakaswerk gedaan ( kleine meststrooier, vacuumtank en cyclomaaier ) dus lijkt met onwaarschijnlijk dat de hoofdas versleten zou zijn? Handkoppeling van aftakas werkt nog en met wat gevoel is de aftakas wek in te schakelen, echter je hebt er geen "gevoel" bij of de aftakas wel of niet goed ingeschakeld is en je voelt heel zachtjes af en toe de tanden. Jo845XL heb je misschien wat verdere details en / of wat tekeningen hoe dit precies in elkaar staat en hoeveel werk het zou zijn al toch de bak uit elkaar moet?

Alvast bedankt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 744 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!