Nieuwe nummerplaat in België ook voor oldtimers?

Je hebt er al van gelezen en gehoord, landbouwers krijgen een nieuwe nummerplaat voor hun tractoren. Maar wat met onze oldtimers? Velen onder ons zijn geen boeren maar particulieren. We kunnen wel met oldtimerplaten rijden, maar zijn dan heel beperkt. Ik zou bijvoorbeeld geen vervoer van oude machines voor mijn club mogen doen met een aanhanger, naar onze opslagplaats rijden om er machines te testen enz. Moet ik dan met mijn huidige gewone plaat naar de jaarlijkse keuring, met witte mazout rijden en zo? Wie weet raad?

Deel dit topic

Reacties

tractorquintentje
vilt.be/Tractoren_in_landbouwgebruik_krijgen_rode_…

Tractoren voor landbouwdoeleinden, krijgen een rode nummerplaat en mogen met rode diesel blijven rijden...
Aangezien met een oldtimer geen échte transportdoeleinden gedaan worden, hoeft deze ook niet naar een periodieke keuring...
marcpd
Vind ik ook niet echt duidelijk, misschien deze vraag eens doorspelen naar de Belgische vereniging voor oldtimervoertuigen (BFOV), zij plegen nogal wat overleg met de Belgische overheid.
Sus1080
Bedankt Marcpd, heb de vraag doorgespeeld, hopelijk krijg ik vlug antwoord.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0