Hendel achteraan 1494

Achteraan men case 1494 net boven de aansluiting van het derde punt zit een keuzehendel die je naar links omhoog of naar rechts kan zetten. Heeft er iemand een idee waar deze voor dient?
Groetjes johnny

Deel dit topic

Reacties

Brabant
Diepteregeling?
cvdebegaaiers
540 en 1000 toeren aftakas?
johnny p
@Brabant wat bedoel je juist met diepteregeling? Bedoel je mss dat de lift niet lager kan zakken dan een vooraf bepaalde diepte met de keuzehendel?
johnny p
@cvdebegaaiers neen die hendel zit binnen in de cabine.toch bedankt.
johnny p
Volgend antwoord is gegeven in het topic over een fendt 306. Zou mijn hendel mss hetzelfde kunnen zijn?

Hendel naar voren: Nu staat de hefinrichting op (maximale)trekkrachtregeling, bijvoorbeeld nodig voor ploegen.
Het "traploze gebied" tussen de stand van positieregeling en trekkrachtregeling heet 'mengregeling'. Zo'n tussenstand is te gebruiken als bijvoorbeeld bij ploegen met de hendel op maximale trekkrachtregeling (hendel geheel naar voor) de hefinrichting veel en nerveus reageert.
Wimsumar
Beste
Quote @Johnny P:
Zou mijn hendel mss hetzelfde kunnen zijn?

Dit kun je uitproberen.
Als je nu een goede positieregeling hebt (ieder stand van de hefinrichting is nauwkeurig in te stellen) dan zet je de hendel om: zou de hendel voor het inschakelen van de trekkrachtregeling zijn, dan reageert de hef totaal anders op de hefhendel: of helemaal omhoog, of de hef gaat helmaal omlaag. Een tussenstand is dan erg lastig te bepalen.

Ook zou het een hefbegrenzer kunnen zijn ( ik ben overigens niet bekend met een "1494" hef). Als ik me niet vergis kan door het omzetten van een hendel de hefinrichting in hoogste stand vastgezet kunnen worden. Eenvoudig uit te proberen lijkt me.
DieterL
Met deze hendel kun je de gevoeligheid van de regeling (diepte of trekkracht/ in de cabine in de stellen) regelen in 2 standen.
Is bedoelt voor zware of lichte werktuigen / zwaar of licht trekkende werktuigen.

Slot op de hefinrichting zit links in de cabine, of ontbreekt helemaal. (90 serie heef het wel, 94 serie meestal niet meer voor zover ik weet)
johnny p
Ik heb gisterenavond een beetje aan het testen geweest en met 150 kg in de hef is de positieregeling van de hef altijd hetzelfde ongeacht hoe de hendel staat.mss even proberen met een ploeg ? Of zou dit geen verschil geven?
DieterL
Voor positieregeling zal het idd niet zo veel uitmaken, hooguit met de snelheid/ gevoeligheid bij evt correcties op de ingestelde hoogte.
Bij ploegen zou het een verschil moeten maken.
johnny p
Dan zal ik er eens een stukje mee gaan ploegen.
Alvast bedankt voor de info.
Groetjes johnny

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1