Case 845xl stuurinrichting

Hallo,
ik heb nieuwe voorbanden onder onze case gemonteerd maar als ik het stuur op de scherpste kant draal lopen de nokken van de wielen tegen het frontblok. ( aan beide kanten hoe kun je dit bijstellen zodat hij er net niet tegenaaloopt ?
groet Jos

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Bij 4wd assen zitten er vaak stelbouten op de as, daarmee kun je dat afstellen.
maikwolsink
Stuurslag bijstellen alleen hoe weet ik niet
Straw
Stuurslag bijstellen
Moet maar kijken bij de hydraulische cilinder van besturing zal wel ergens een aanslag zitten
josinter
Dit gaat ook om een 4wd maar de draaicirkel moet zegmaar iets kleiner.
marco steyr
@josinter bij het draaipunt zit vaak aan de naaf een stelbout die tegen een aanslag op de as komt bij volledige stuuruitslag, met die bout kun je dat afstellen.
Arrie94
Banden op een breder spoor zetten?
Seend
Waar je spoorstang aan de stuurcilinder vast zit dmv een kogel zit een aanslag die tegen je cilinder aan komt. Deze kun je er makkelijk afdraaien. Hier kun je dan een extra ring (stuk dikwandige buis van ik meen 60 mm doorsnede buitenwerks maar meet dat voor de zekerheid alsjeblieft na), met een uitsparing waar je hem mee over de zuigerstang schuift, lassen. Hoeft niet zo'n hele brede ring te zijn maar dat kan je makkelijk opmeten wanneer je de trekker zover in laat sturen als waarop je hem wilt begrenzen. Klinkt waarschijnlijk ingewikkelder dan het is maar het is ongeveer net zoveel moeite als het schrijven van dit stukje. Succes 😉

Noot: ik heb het zelf zo opgelost bij de Case 956 en heb ook Case 845's gezien waar het zo was opgelost. Bij een International 845 heb je stelbouten bij de fusee!
gypCaseXL
Je zou er ook voor kunnen kiezen om de hoeken van het moederblok af te slijpen. Dan blijft de draaicirkel gelijk. Het kost alleen twee plaatsen voor gewichten.
Zie foto hoe het bij ons eruit ziet.
oosterveld
Als het goed is kun je de aanslag op de stuurcilider om draaien. ooit ook gedaan bij mijn 845 en werkt goed.
josinter
@Seend maar jij laat die kogel dan zefmaar tegen het cilinderhuis aanlopen?
Seend
Op die kogel zit een aanslagring vast met een boutje. En die loopt inderdaad tegen het cilinderhuis aan. Die aanslagring maak je gewoon wat breder, maar ik lees dat Oosterveld een ander soort aanslagring heeft blijkbaar. Zoiets zocht ik ook maar we konden dat bij de dealer in het systeem niet vinden, dus toen zelf gemaakt.

kramp.com/shop-nl/nl/…

Als je in de link hierboven kijkt, zie je dat er voor de kijker links een vlakke kant op die kogel zit. En daar zit die bewuste en inmiddels veelbesproken aanslagring op. Verder kan ik geen begrenzingspunten ontdekken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2