Illustratie van:

Ford 2000 - Water en diesel

Hallo,

Op mijn brandstoffilter heb ik een onderaan een moer die ik af en toe open doe om het water die in de brandstoftank zit, weg te laten lopen. Echter merk ik dat er bijna nooit water uit komt terwijl ik wel al gezien heb dat bij regen er een beetje water via de vuldop in de tank komt. Gaat dit ergens anders naar toe (daar heb ik schrik voor) of maak ik me zorgen over niets?

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Je maakt je zorgen om niets , het water moet er ong 3 cm in staan om er via de kraan uit te komen. Als je het niet vertrouwd de tank eraf schoonmaken en terug erop.
Jukke
3cm, dan heb ik nog wel even te gaan... Thx
JD3010
En evt een andere vuldop? Zorg er in ieder geval voor dat er geen water in de tank kan komen. Dat kan je een hoop ellende besparen.
heimans
@JD3010

Juist, je moet de oorzaak oplossen. T kan zo makkelijk zijn soms, nietwaar?
Wimsumar
Beste
Quote @Old man Jose:
ong 3 cm in staan om er via de kraan uit te komen

Al rijdend, dan klotst zo'n laagje water gewoon met de diesel mee en kan zodoende ook door het kraantje stromen.
JD3010
@heimans Inderdaad, vooral als hij al weet waar het water de tank inkomt.
Rob263
Ik zou adviseren om de tank gewoon helemaal schoonmaken kan geen kwaad. en dan als je hem hebt schoon gemaakt met spiritus in de tank toevoegen. Let wel op per 100L inhoud van de tank 0.5L spiritus. Moet je zelf even omrekenen.
Door de spiritus onstaat er een chemische reactie tussen het water de brandstof en de spiritus.
Als je het laat zitten het water heb je wel kans dat je tank door roest van binnen uit.
Wimsumar
Beste
Quote @Jukke:
dat bij regen er een beetje water via de vuldop in de tank komt

Onder het gaatje in de tankdop zit een plaatje welke de hele tankopening overlapt. Eventueel inlekkend water loopt daardoor buiten de tankopening langs.
( Er klotst bij volle tank ook geen brandstof naar buiten).
Jukke
Ok, conclusie, tankdop bekijken en vernieuwen indien nodig en tank eens leegmaken en schoonmaken. Op die manier kan ik ook eens kijken welke schade de tank al heeft na 47 jaar. Thx.
Eigenlijk vraag ik me ook af waarom de tankdop bovenaan zit bij vele tractoren en niet zijdelings zodanig dat regen geen impact heeft maar dat is eerder een filosofische vraag.
JD3010
@Jukke Dat lijkt me een goed plan. De tank schoonmaken kan nooit geen kwaad.
Als de dop aan de zijkant zit en lek is, kan er ook regenwater in de tank komen hoor. Daarom is een goede dop belangrijk.
Wimsumar
Beste
Quote @JD3010" e.a.:
regenwater

Veel groter venijn geeft condenswater uit de in de tank aanwezige lucht. (Niet voor niets is het advies op het eind van de werkdag de tank te vullen).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!