Vicon HP1600 net/touwbinding

Loonbedrijf de Vries uit Stolwijk had jaren geleden een vicon hp1600 grootpakpers. Deze hadden ze volgens mij omgebouwd tot een pers met touwbinding. Nu is dit ver voor mijn tijd, maar omdat ik toevallig zo'n pers op marktplaats tegen kwam vroeg ik mij af of dat een beetje te doen is, zo'n pers ombouwen. IJzerdraad heeft namelijk veel nadelen, en ik snap dat zo'n pers uit de tijd is, en dat hij waarschijnlijk kats versleten is, maar dat is dus niet de vraag.

Mijn vraag is puur of het een beetje te doen is om zo'n pers om te bouwen en wat er bij komt kijken. Het grootste probleem is waarschijnlijk de knoperij, maar als je 4 kante pakken in een net zou binden, blijft dat zitten? en kun je dat er uberhoud om krijgen? Het is bij zo'n pers namelijk niet zo dat deze rustig uit het perskanaal komt geduwd. Bij persen achter de hakselaar zie je wel dat er een rol wikkelfolie achter het peskanaal om het pak draait, dat kan hier dus niet.
dx11

Reacties

Ritchie
Die in Schildwolde zeker? Das zeker 'n mooi ding, voor een niet al te grote prijs 😉
dx11
@Ritchie ja, die is het. Leuk gemodificeerd ook 😃
Renze
Vicon pers verslijt niet veel aan, de perswagen is hydraulisch aangedreven. Pickup e.d kun je wel een keer een lagertje van vervangen..
dx11
@Renze De pers waar het over gaat is gemodiviceerd met een taarup pickup en een taarup invoer.

Het grote probleem is eigenlijk het ijzerdraad.
wout820
Haha maak eerst je andere projecten is af krijg je ook weer ruimte in je werkplaats
dx11
@wout820 oh, ik heb toch nog geen aftakas dus kan er niks mee, maar dit zijn zo vragen die bij het zien van zo'n pers in mij op komen weet je wel.
marien jd fan
Wat is dan het nadeel van een ijzerdraad om een pak heen?
marien jd fan
markbeheer.nl/occasion/170/…
is dat ding dan wel goed? zit een sjorband omheen 😉
marco steyr
@marien jd fan ijzerdeeltjes in het voer 😉
dx11
Quote @marco steyr:
ijzerdeeltjes in het voer ;)

En niet te wikkelen 😉
dx11
Quote @marien jd fan:
is dat ding dan wel goed? zit een sjorband omheen
wat wil je, voor dat geld.
marco steyr
@dx11 hoe bedoel je?
dx11
@marco steyr Het ijzerdraad prikt door het wikkelfolie heen. Destijds werden de balen nog gewoon op een grote bult gezet en afgedekt met kuilplastic
marien jd fan
@dx11
maar die dingen zijn goed ook niks waard 😉
en als zo'n ding niet goed is dan is die niet zomaar weer werkend want anders was die wel werkend verkocht.
Fast Eddy
Als je hem al kan ombouwen naar touwbinding.
Ben je wel 5 à 6 touwen nodig om het pak bij elkaar te houden. En vicon pakken kan je wel wikkelen.
1046
Gewoon effe naar de vries bellen en vragen naar karel , das de monteur
@dx11 Volgens mij heeft er vroeger een stuk over die pers in Trekker gestaan. De Taarup invoer zat ervoor voor de snijinrichting. Die gooide het weer op de grond en de originele pick up raapte dat weer op.
marco steyr
@dx11 op die manier 😮
dx11
@MaartenMandemaker Ik ben erg benieuwd naar dat stukje. Dus als iemand zijn oue jaarganen door zou willen spitten hoor ik dat graag!

Echter lijkt mij dat niet deze pers, er zit geen pickup achter, en deze pickup zit op de originele plek.
dx11
@Fast Eddy Ja, klopt. Volgens mij zitten er ook maar 4 draden om. Als je een beetje fanatiek snijdt zal deze wel uit elkaar willen vallen.

Geen problemen met de draden?
Fast Eddy
@dx11

Als de "knopers" goed zijn afgesteld draait hij het draad zonder uitstekende stukjes. En als je een slag meer gras erin doet valt de draad mooi in het pak.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!