Same Atlanta 45 - hydroliek

Ik heb op m'n atlanta een voorlader, en om hem te kunnen bedienen moet ik het hendeltje onder me stoel bedienen. Lui als ik ben doe ik daar nog wel is een tiewrap omheen zodat ik hem niet vast hoef te houden, maar na een tijdje verliest die zijn kracht en gaat die niet meer omhoog, en als ik dan het hendeltje in neutraal zet en gelijk weer op druk zet dan doet die het weer.
Weet iemand hoe dat kan?

Bij voorbaat dank robbert

Deel dit topic

robbertk

Reacties

samie
Dit is denk ik gewoon omdat je hydroliek pomp niet genoeg olie kan verpompe binne een bepaalde tijd
gerhardleusink
Waarschijnlijk interne lekkage in je schuif/ventiel. Je pomp kan het volgens mij niet zijn want als je de hendel een x bedient dan werkt het wel weer even.
gerhardleusink
Heeft de trekker het alleen als de olie warm is/je de trekker een tijdje gebruikt hebt?
johan6640
Hoop wel voor jou dat het en ventielen blok is met doorstroming
robbertk
@gerhardleusink ja het is inderdaad na langere tijd. En dan even los en weer vast zetten en hij gaat weer een tijdje.

@johan6640 als die het via het ventiel niet kwijt kan moet die als het goed is via het overdrukventiel terug gooien.
johan6640
@robbertk ja maar denk je dat die pomp dat leuk vind
robbertk
@johan6640 "als het goed is" staat dat toch allemaal zo afgesteld dat er niks kapot kan gaan
johan6640
@robbertk ja voor even kan het wel maar als je hem telkens door laat kreunen dan krijg je en stuk warmte ontwikkeling van de olie die word geknepen en de pomp moet volle druk leveren en je o ringen vinden het ook niet leuk want daar komt en stuk druk op te staan
robbertk
@johan6640 nou weet ik niet hoe bij een modernere trekker het inelkaar zit, naar zou niet weten hoe ik het anders zou moeten doen want als ik bijvoorbeeld aan het graven ben is het wel handig als je ook nog een hand aan je stuur kan houden en niet onder je stoel en de voorlader tegelijk moeten vast houden.
johan6640
@robbertk jij kunt wel je ventiel op de trekker vast zetten maar je moet er zeker van zijn dat jouw ventielen blok van de voorlader en vrije doorstroom heeft.op en nieuwe re tekker's zit het ventielenblok van de voorlader direkt op de persleiding dus zit het ventielen blok van de trekker er niet tussen
robbertk
@johan6640 ja ik snapt hem. En nee dat heb ik jammer genoeg niet. Want zodra ik stop met bedienen hoor je dat die het zwaarder krijgt. Dus eigenlijk nieuw blok voor de voorlader er op.
johan6640
@robbertk ja maar ze zijn er ook wel gebruikt te krijgen.maar ik weet niet hoe je kunt zien als het blok en vrije doorstroom heeft mischien weet tf lid wimsumar het wel die weet heel veel
robbertk
@johan6640 hoe je het kan zien is niet zo moeilijk retour los halen en onder druk zetten 😛
johan6640
@robbertk ja maar ik weet niet als dat zoon goed idee is als het fout gaat geeft het altijd zoon troep
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Atlanta 45 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!