Illustratie van:

Fordson Dexta - Hef reageert soms niet

Al een paar keer is het me gebeurd dat ik bijvoorbeeld tijdens het zwadharken de hef omhoog wil doen en deze totaal niet reageert. Meestal is even volgas en daarna weer stationair genoeg om het spul weer aan de praat te krijgen. Daarnaast hoor ik soms in de achterbrug in de hoogste hefstand een wat suizend geluid. Hef een beetje naar beneden en het is weer over.

Het lijkt alsof er een klep oid wat blijft hangen, kan dat? Het lijkt me geen slijtage van de pomp want als alles weer werkt reageert eea zeer vlot en snel.

Deel dit topic

Reacties

sassinga
Is de kleine handel rechts onder de stoel voor de diepte regeling wel omhoog en de knop voor extra hydrauliche cilinders wel ingedrukt
johan6640
Al naar het achter brug olie pijl gekeken?
Hanjelle
@sassinga, knop en hendel in juiste stand. Ik dacht ook al dat dat het was. Helaas.
@johan6640, eerlijkheidshalve heb ik daar nog niet naar gekeken, maar is het bekend van dextas dat ze daarop zo reageren?
sassinga
@Hanjelle overdrukventiel misschie?
Hanjelle
@sassinga, overdrukventiel is deze van buiten bereikbaar of moet dan hefdeksel er af?
sassinga
@Hanjelle is de dikke bout op de hefpomp
johan6640
@Hanjelle ja ik denk eerst aan simple dingen voor ik verder ga zoeken.het kan zijn dat er soms even lucht hapt en om dat jij zegt als je hem vol gas laat lopen en dan stationair dan denk ik en lucht bel
Hanjelle
Ik kom er vrijdagof zaterdag pas aan toe maar zal beide suggesties eens bekijken! Alvast bedankt voor de adviezen. Ik post wel een bericht over de afloop.
NicolaasK
Even olie bij vullen voor de hef ik had probleem ook
NicolaasK
Even olie bij vullen voor de hef ik had probleem ook
Hanjelle
Te weinig olie inderdaad, dank voor de tips!
NicolaasK
Graag gedaan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!