Toevoeging bij hark

Hoi ik zou graag op onze hark toevoeging willen maken door middel van een oude spuit tank 650 ltr hoe zouden jullie het maken zodat je de kraan van de toevoeging dicht kan zetten op het kopeind door middel van een pomp of ....... ? mvg

Deel dit topic

Reacties

Bakker S
Beste Sjaakie,

Tuurlijk is het mogelijk door middel van een pomp op 12volt.
Ff een trekschakelaar op een element bevestigen zodat de pomp niet door spuit als je niet harkt.
Nadeel van dit systeem is dat de vloeistof op droogt in de wiers. Ik zou het op de ladewagen/pers monteren.

Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes. Gr Bakker
EA_MF
Schakelaar tussen de stroomvoorziening v/d pomp zetten en op de kopakker de pomp uitzetten, maar volgensmij werkt het toedienen van een toevoegmiddel veel mooier als het op de ladewagen/hakselaar zit, heb je een betere verdeling
Wimsumar
Beste
Quote @Bakker S:
Ik zou het op de ladewagen/pers monteren.

Helemaal mee eens.
En dan een toevoegmiddel in de vorm van droog granulaat gebruiken. Dit is het meest gebruiksvriendelijk en flexibel in te zetten. (Bijvoorbeeld inkuilmiddel Bonsilageplus)

barenbrug.nl/bonsilage/

Vloeibare zuren zijn agressief en vloeibare bacteriemengsels op de wiers worden in de zon gedood.
fendt-412
@Wimsumar

Als je wilt leren schelden moet je granulaat gaan kopen. Dat spul trekt zo gigantisch vocht aan. Bak of schoepen zijn soms van binnen iets vochtig, granulaat plakt eraan, volgende keer is de bak niet 100% schoon en de koek wordt steeds dikker.

Wij moeten nu na elke snede heel die granulaatbak uit elkaar halen en schoon maken. Is een ecosylbak van Zibo. Bent er zo een uur mee bezig.

Ben van plan om ook een tank in de fronthef te bouwen met een slang naar achteren en net voor de rotor sproeien. Is eenvoudig door te spoelen en dan ben je klaar. Met een slangenpomp komt geen enkel deel van de pomp zelf in aanraking met het mengsel, slangetje na het seizoen preventief vervangen en dan moet het wel goed gaan.

Slangpompen gebruiken ze ook voor vloeibare kunstmest op ruggenfrezen, als dat goed gaat moet zon inkuilmiddel ook wel lukken.
fendt-412
Zoiets alleen dan veel simpeler en met maar 2 sproeiers en elektrisch aangedreven ipv stappenwiel.

rijenbemester.nl/paginas/…
EA_MF
@fendt-412 systemen zijn ook zo te koop, @fendtboertjes hebben er voor de 1e snede nog zo'n systeem op gezet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2