Lekkage verstuiver

Beste mensen,
Bij mijn trekker lekt er als de motor loopt diesel waar een van de verstuivers het blok in gaat. Het zit niet in de retourslangetjes. Zit er tussen de verstuiver en het blok een koperen ring die kan lekken? En kan ik dat zomaar loshalen ivm de hoge inspuitdruk.

Groeten

Deel dit topic

Reacties

Landini 6500
Niet demonteren met draaiende moter
renault351
Als de motor uit staat kan je hem wel losdraaien, nieuwe ring ertussen en klaar. weet niet hoeveel cilinders die motor heeft ? ander heb je kans dat je die leiding nog moet ontluchten
pieto84
Het gaat om een driecilinder. Dan haal ik morgen het spul even los
Wimsumar
Beste
Quote @Pieto84:
Dan haal ik morgen het spul even los

Leuke oefening. Maar als de ring onder de verstuiver zou lekken zou de plek zwart beroet zijn en niet nat van dieselolie.
Of de verstuiver moet er zó los in zitten dat betreffende cylinder geen werkslag op kan bouwen. Hoor je misschien de compressielucht er ook uitblazen? Loopt de motor op 2 cylinders?
Explorer70
Altijd alle 3 de plaatjes vervangen in verband met het inspuitbeeld van de verstuiver om dat die met de nieuwe hoger komt te liggen hierdoor kan die slechter gaan lopen en kijk goed dat je ze goed om monteerd want er zit een bolling in de plaatjes
pieto84
@Wimsumar
Je hoorde iets lucht weglopen, en hij liep niet mooi, maar wel op 3 cilinders. Ik heb het even uit elkaar gehaald, en er zat een hoop smeer tussen, maar het was niet helemaal zwart van het roet. Alles even schoongemaakt en terug gemonteerd, en hij loopt weer goed en lekt niet meer. Ik denk wel dat het raadzaam is om die 3 ringen nog even te vervangen toch?
Wimsumar
Beste
Quote @pieto84:
3 ringen
: Het is niet gebruikelijk deze ringen als preventief onderhoud te vervangen. Om werk/kosten hoef je het niet te laten.
Om wat voor trekker (motor) gaat het trouwens?
pieto84
@Wimsumar
Het gaat om een international 633 met ongeveer 3000 draaiuren. Maar zou het niet handig zijn om die te vervangen om geouwehoer in de toekomst te voorkomen?
Wimsumar
Beste
Quote @Pieto84:
geouwehoer

We hebben op T.F. vrijwel nooit topics over brandplaatjes en die 3.000 (brand)uren mag ook nog geen naam hebben.
Wel/niet vervangen kan beide geen kwaad.
pieto84
@Wimsumar
Dan laat ik het mooi zo. Bedankt!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
18