Probleem met omkeer/versnellingsbak case jxu

Bij mijn case jx100u heb ik een probleem, kan de 2de groep niet meer gebruiken.

als ik in de 2de groep wil gaan rijden staat de trekker na 1meter weer stil (geen schok in de bak ofzo voelt als of de koppeling wordt geactiveerd). ik kan dan ook zonder de koppeling in te trappen met de versnellingspook alle versnelling schakelen zonder weerstand op de pook.
Zodra ik de koppeling intrap en de omkeer hendel in zn vrij zet en weer opnieuw in de voor- of achteruit zet kan ik weer een meter rijden.

in de 1ste en 3de groep geen problemen.

heeft iemand een idee wat het kan zijn? morgen ga ik ermee naar de dealer, maar meer mensen weten natuurlijk meer dan 1.

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
Als ik je verhaal zo lees dan zit er toch een probleem in je 2e groep.
misschien dat je groep niet goed word geschakeld, of er zijn tanden af van het tandwiel.
dus in je 1e en 3e groep doet alles het normaal? ook geen slip of zo?
interRick
@nhmonteur

ja 1ste en 3de groep normaal, ik vindt het zo vreemd dat hij er niet uit klapt ofzo maar het is net alsof de koppeling wordt intrapt. en elke keer 1 meter.

trekker heeft maar 2300uur en heeft alleen nog maar licht pleeg werk gedaan.
nhmonteur
@interRick maar je voelt wel dat de 2e groep er goed in gaat? het maakt ook geen verschil of hij in de hi of lo staat.
interRick
@nhmonteur

ja gaat goed in de groep, en hij vliegt er ook niet uit want als hij stil is komen te staan en als ik dan met de koppeling en omkeer speel kan die ook zo weer rijden (al is het maar 1 meter) maar hij zit dan nog wel in zn 2de groep.

met de hi/lo heb ik nog geen rekening mee gehouden, ga ik morgen zeker even wat mee proberen
nhmonteur
@interRick vind het ook een rare storing, heb nog eens ff goed na zitten denken, maar denk dan toch dat er iets niet goed zit bij de 2e groep. Want zou het iets elektrisch zijn bij de voor/achteruit en hoog/laag dan zal hij dit ook in de 1e en 3e groep moeten doen.
Ik kan helaas ff niet in de dealersite komen van new holland, anders had ik daar ff kunnen kijken of ze het bij nh wel eens zijn tegen gekomen. en kon ik de tekening ff zien van de bak, waar je misschien iets uit kan halen.
Als ik er morgen aan toe kom zal ik eens ff kijken of ik op mn werk iets kan vinden wat het probleem kan zijn.
interRick
@nhmonteur

ok in ieder geval al bedankt voor je hulp!
nhmonteur
@interRick ik bedenk me net, het kan heel goed een schakelaar zijn. op elke groep zit een schakelaar die voelt in welke groep de transmissie staat. Als de schakelaar van groep 2 nu defect is dan laat de computer de trekker heel ff rijden en dan gooit hij hem vrij omdat hij niet kan controleren in welke versnelling hij staat.
Laat morgen de dealer eens naar de ''statusschakelaars'' kijken of deze nog goed zijn.
Zijn heel simpel te testen in een menu waar de dealer in kan komen.
interRick
@nhmonteur

Ok ja als je dat zo zegt lijkt het mij ook wel een logisch verklaarbare oorzaak! Ik zal morgen wel even laten weten wat de uitkomst bij de dealer is.
Alex Schanssema
Net wat NH monteur zegt is het zijn beveiliging die hem stopt. Als alles mee zit ben je gauw weer thuis van Oosterhof. Nieuwe schakelaar en probleem moet opgelost zijn. Succes Rick
interRick
@Alex Schanssema

Ik hoop het, moet nog wel wat meer gebeuren aan de case.
nhmonteur
@interRick En al iets wijzer over de storing?
interRick
@nhmonteur

Ben zojuist gebeld door de dealer dat de trekker weer klaar is, het was inderdaad de statusschakelaar!
nhmonteur
@interRick kijk aan dus toch een kleinigheidje.
interRick
@nhmonteur

valt me weer 100% mee!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0