Illustratie van:

Niemeyer schudder - Zuigerstangdichting vervangen

Goedenavond,
De cilinder van onze schudder lekt nogal bij het manchet van de zuigerstang. Nu heb ik de cilinder al van de schudder afgehaald, echter kan ik de plaat/moer die de cilinder afdicht niet los krijgen.
In de cilinderbuis zit een klein gaatje van 4 mm, hierin zit een borgveer oid. Iemand een idee hoe je deze cilinder los kan krijgen?

Bvb,

Mark.

Deel dit topic

Reacties

radium45
Is al eens een topic over geweest, je moet op 1 of andere manier met bv een kleine schroevendraaier die veer iets proberen op te lichten en als je de kop dan losdraaid komt die borgveer door het gaatje naar buiten.
assink
Hmm, kon 't net niet vinden. Eens kijken of ik d'r beweging in kan krijgen.
Alvast bedankt.
assink
Is gelukt, bus van de zuigerstang dichting iets terugdrukken.
Hier zit een ronde seeggering die de bus tegenhoud.
Door het gaatje met een doorslag de veer naar buiten werken, veer d'r uit, en dan de bus samen met zuiger en zuigerstang d'r uit tikken. Druk opzetten met perslucht gaat ook, kan alleen een klapper geven. Morgen maar ff de onderdelen bestellen, hoop dat het redelijk courant spul is 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Niemeyer schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!