Banden..

Moet als je cultuurwielen als dubbellucht gebruikt evenhoog zijn of juist een maat kleiner als de trekkerwielen zelf??bij bijvoorbeeld trekkerslep zie je vaak dat ze een maat kleiner nemen.

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere_7710
Meestal een maat kleiner dan kun je ze er makkelijk aan doen.
atlaspower
Ik denk dat als je naar de hoeveelheid rubber tussen de velg en de grond kijk bij een grote brede band en een verplegingswiel je zelf wel op het idee kunt komen waarom een kleinere diameter verplegings wiel slimmer is,, denk daarbij ook dat de grote meer wangt dan de kleine zon grote kan wel 20 cm inzakken, heb je dan een verplegings wiel wat net zo groot is dan ben je je druk dus kwijt voor de groteband omdat de kleine alle druk krijgt, die wangt/zakt bijna niet in
deutz-fahrx720
Een kleinere want als je dan inspoort heb nog een kans.........
RSL JOHN DEERE
@atlaspower ik zie ook wel trekkers waarbij de cultuurwielen evenhoog en die komen verder bij trekkerslep als die met een maat kleiner,heb zelf het idee dat je snel trekhaakhoogte verliest door de kleinere maat.
DANOONTJE POWERR
@RSL JOHN DEERE Dan weet je het antwoord zelf dus al 😉
Bij normaal gebruik zou ik ze ook ongeveer even hoog doen want dan zet je de brede banden niet zo slap.
atlaspower
@RSL JOHN DEERE het hangt wel van meer zaken af,, ik verbaas me nog elke trek over sommige zaken, ik gaf mij zelf een keer totaal geen kans, gladde natte baan en geen kammen, en toch ree ik iedereen boekie zoek, dus er is mijn inziens geen pijl op te trekken,, je weet het pas als je het probeert, en dan nog is elke baan dus elke trek weer anders, was het niet zo was er niks meer aan en won elke keer dezelfde 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1