Waar stopt Europa ?

Nog even en dan krijgen we naast een kenteken ook een verplichte APK voor tractoren en aanhangwagens ...

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Apk en keuring voor tractoren zou nog niet zo heel verkeerd zijn, als je kijkt waar sommige de weg mee op gaan.. 😛, maar het gaat allemaal wel heel ver, en het is allemaal geldklopperij.
Payton
Wacht ff, caravans, dat hebben wij. Daar zit een aanlooprem op, dus dan moeten wij naar zoon test centerum, ze hangen hem daar op een trekhaak, controleren of hij werkt, 10 min werk, en we kenne vol aftikken, waar gaat het heen...
case-inter
Ik vind het idd ook niet verkeerd. Maar sommige boeren hebben die trekkers die nooit op de weg komen, dus hoe zit het daar mee?
EJBFarming
Dit alles word de ondergang van de hobbie rijders.

Zie het al gebeuren als me fordje klaar is da ik hem weg moet doen omdat het een te duur hobbie word.

Zal de prijs ook wel kelderen van aanhangers enzo.
KubotaB6001
Ze moeten toch zorgen dat ze deze levensstandaard kunnen behouden he:

reneschrik
Het is allemaal om de staats kas te spekken
ronald73
Een APK'tje voor een trekker in Polen kost mij ongeveer een keer 25 euro in de twee jaar. Voor aanhangers weet effe niet zo snel, ik laat ze nooit keuren.
Stef_S
In principe is het helemaal niet slecht, alleen het moment waar op zoiets ingevoerd moet worden.. Dat laat zien dat geld voor verkeersveiligheid gaat!
Inter1246fan
Ach de Televaag is nooit helemaal compleet qua kennis. Ik heb verder nog nergens iets hierover gelezen of gehoord. Dus eerst eens afwachten. We zullen heus nog wel meer hiervan horen van experts. Via betrouwbare media. De Televaag is niet de meest betrouwbare media die t geeft. Afwachten.
bert korving
MOOI-WARK
En dat geld gaat allemaal naar die driekwart failliete landen...
dombras
Volgens mijn mogen de meeste boeren niet klagen over de europese unie
Boemrang
Gewoon doorvoeren dit plan, enne wat hebben jullie te verbergen of te verliezen, als het matriaal allemaal goed in orde is kom je ook zo door de keuring heen..
En het matriaal wat niet in orde is, heb afkeuren die hap....
bert korving
@Boemrang Dat het materiaal in orde moet zijn staat buiten kijf, wat mij beangstigd zijn de kosten voor kentekening en keuring van mijn materieel.
Als ik snel tel kom ik al gauw op zo'n 25 stuks ...
Stef_S
@Boemrang Maar waarom nu pas? Er wordt al tig jaar gerept over landbouwverkeer op de weg. Nederland wilt graag met alles voorlopen, maar waarom is dit dan zo lang afgehouden? Ik ben een groot voorstander van kentekenplicht en verplichte APK voor landbouwvoertuigen, maar ik heb sterk het idee dat het nu puur draait om GELD en niet om de VERKEERSVEILIGHEID.
casejxu115
Er was ook al iets dat er in tractors zon schijf net zoals bij vrachtwagens, hoeveel uren hij aanstaat, dat gaat ook wel n beetje ver 😞
JD 6430 The Best
@casejxu115 dat is sowieso geen donder waard, bij llonbedrijven gaan de trekkers soms 24 uur door, dat mag volgens dat apperaatje niet, maar dan werken ze in ploegen, dus de ene chauffeur 12 uur en de andere ook, en soms is et gewoon nodig om lang door te werken!
Stef_S
@casejxu115 Tot dat iemand van je naasten aangereden wordt door iemand die al >15 uur gaar in dat hok zit te dampen.. Kijk naar de vrachtwaggels, juist diegene die zich niet aan de rijtijden houden daar gebeuren de ongelukken mee.
casejxu115
@JD 6430 The Best ja dacht ik ook al, of er word per chaffeur zon kaartje ingeduwd of weet ik t wat ze willen, er word toch wel door gereden als t nodig is.
casejxu115
@Stef_S ja ik kan er niks aan doen, ik weet wel dat t geen nut heeft.
Stef_S
@casejxu115 Wat heeft geen nut?
JD 6430 The Best
@casejxu115 klopt, een chauffeur zegt niet als het de volgende dag gaat regenen, 'ik stop er maar weer mee, ik heb 5 uur gereden, doei' 😉
casejxu115
@JD 6430 The Best dat dacht ik ook al 😃 daarom dus @Stef_S
Stef_S
@casejxu115 Zal je vertellen dat je als baas niet zit te wachten op bonnen "overschrijding rijtijd", dan is het zo met je afgelopen..
Stef_S
@JD 6430 The Best In ploegen werken biedt dan uitkomst.. Nu lijkt het allemaal taboe onder de mensen met de oogkloppen op, maar ook dit gaat in dit gekke land ooit komen.....
JD 6430 The Best
@Stef_S niet iedereen heeft zoveel personeel, vaak is dat dan weer te duur. En de boer betaald denk liever 200 euro meer voor de boete dan dat hij zn oogst er niet af heeft 😉
Stef_S
@JD 6430 The Best Het gaat niet om 200 euro bij overschrijding van de rijtijd.. Plak daar maar een 0 achter. Daarbij houden de blauwe petten ook alles scherper in de gaten merk ik de laatste tijd. Zelfs zo erg dat ze omdraaien als ik ze tegenkom, lijkt wel alsof ze je willen pakken op een kapot lampje achter.
Boemrang
@Stef_S

Ik heb dit hier al vaker aan gehaald dat ze dit moeten invoeren, dus gewoon doorzetten met die hap.
Ook al hebben veel matriaal wat gekeurd moet worden, transport bedrijven moeten dit ook, wordt ook niet gevraagd naar het kosten plaatje....
JD6930
Quote @bert korving:
Waar stopt Europa ?

Best antwoord op die vraag is waarschijnlijk:

Nergens/nooit!

Kunnen ze niks meer bedenken om geld uit te pompen bij de tractoren, dan vinden ze wel weer iets anders. Het is hier helaas geen America waar de landbouw op handen en voeten gedragen wordt door het merendeel van de bevolking van dat werelddeel. Het is hier Europa, daar meot nou eenmaal helaas de landbouw afgekraakt en afgebroken worden om alles vol te kunnen bouwen met flats, woontorens, woonwijken.

In Europa moet er altijd gezeurd worden dat tractoren te groot of te breed/lomp zijn, dieren te weinig ruimte hebben, terwijl de klagers zelf met een dikke bmw x5 of hoe heten die of Audi onder hun kont van maandag tot vrijdag rond 9 en rond 5 van/naar huis scheuren en op hun dikke kont achter de tv gaan zitten en der niet meer achteruit komen of misschien om hun cavia in het hokje van een halve meter bij nog geen halve meter te voeren, om vervolgens weer te gaan klagen dat een kip geen 3 voetbalvelden voor zich alleen heeft maar slechts een paar vierkante meter, maar wel van een paar honderd tot duizend vierkante meter gebruik kan maken...

EU: Het is en blijft helaas een werelddeel waar de landbouw zwart gemaakt moet worden omdat men in de hbo boeken leest dat de dieren op agrarische bedrijven niet goed worden verzorgt, maar ze te lui zijn om te kijken hoe het echt is.

EU: Het continent waar men nu nog steeds over boeren praat, terwijl het tegenwoordig hoogopgeleide agrariërs zijn...

EU: Het continent waar de koeien, geiten, varkens, kippen luxer leven als Madonna in een 5 sterren hotel, waar burgers hun huisdieren opsluiten in een kooi die niet groter is hun magnetron maar een kip die op een paar honderd vierkante meter kan rondlopen/vliegen zieleg vinden...

EU: het continent waar criminelen nog met een paar jaar cel en een ''foei dat mag je niet meer doen hoor'' er vanaf komen, maar waar een stal niet 1 kip meer mag huisvestigen als in de papieren staat...

Waar gaat het naar toe!

Let maar op: Dat kenteken en APK, daar blijft het niet bij...
newholland6640
Quote @JD 6430 The Best:
gaan de trekkers soms 24 uur door,

nee, en dat willen ze juist niet...... logisch...
Wimsumar
Beste Bert Korving (e.a.): "Geen verplichte trekker-A.P.K.''.

Lees meer: boerderij.nl/Mechanisatie/Nieuws/…
bert korving
@Boemrang Het materiaal van een transportbedrijf is vaak dagelijks op de openbare weg en de kosten kunnen over veel kilometers worden afgeschreven.
Mijn stortbak, duoband en hallenvuller komen hooguit 2 keer per jaar een kwartiertje op de weg ...
Stef_S
@JD6930 Jij verdient de "beste reactie" in dit topic 😄
bert korving
@Wimsumar Voorlopig gerustgesteld maar ik hoop dat dit geen uitstel van executie betekend ..
orangpower
Moeten jullie in nederland niet naar de technische controle met aanhangwagens en tractoren?
Hier in belgie moetje bij in schrijving van een tractor naar de keuring,en bij aanhangwagens en caravans net als voertuigen jaarlijks naar de keuring.
JDFreaky
Gewoon zorgen dat we uit die EU zooi komen
dat is al een goed begin en een beter begin voor iedereen 😃
JD6930
Quote @JDFreaky:
gewoon zorgen dat we uit die EU zooi komen
dat is al een goed begin en een beter begin voor iedereen

Nee dat niet. Even de EU top Verlandbouweren dat is beter! 😃

Geen hboallesuitdeboekengelezers maar mensen uit de agrarische sector, dan zijn die problemen die de eu nu veroorzaakt zo opgelost. 😛
JDFreaky
Idd klopt helemaal
allemaal kantoorpikken die van t werkveld 0 komma niks afweten en maar wat doen en lullen naar dat ze verstand hebben...
tractortje
@orangpower voor tractors in belgie is dit toch juist als ze worden ingeschreven en dan later nooit meer?
956xlpower
Puur geld kwestie en ze kunnen weer werkgelegenheid mee scheppen, agrarische sector is de enigste sector die heel de mikmak overeind houd zoals de bouw. Dus weten ze wel waar ze geld moeten gaan halen, kijk maar naar de subsidies die gaan er ook heel eind eraf en weer een hoop regels en verplichtingen erbij. De meeste ongelukken gebeuren door roekeloos rijgedrag en niet door mankementen
dombras
@JDFreaky
Jij verdient de prijs van domste opmerking
orangpower
@tractortje Ja bedoel ik, mss niet duidelijk genoeg 😄
JDFreaky
@dombras
t is geen domme opmerking het is waarheid
en misschien zeg ik wel iets... wat stiekem heel veel mensen met mij denken 😉
al dat EU gedoe en eurozooi
heeft tot nu toe nog niks anders dan ellende gebracht
en dat stelletje opvreters daar in denhaag moet je gelijk onder de trekkerwielen doortrekken 😉
want ze zitten er voor zichzelf... en niet voor de gewone hardwerkende boeren etc..
zo was er n poos geleden de uitspraak dat wij mochten eigenlijk niet profiteren van hogere prijzen.

haal eerst s onze gulden terug... en uit de EU..
heb jij wel s op prijzen gelet???? je betaalde vroeger ook geen 8 gulden voor n broodje hamburger op n trekkertrekwedstrijd. (reken maar ff terug overal is keihard n euro logo voor geknald en de mensen zijn met salaris 50% omlaag gegaan)
dombras
@JDFreaky

Ik ga niet de moeite nemen om zo'n verhaal te schrijven, maar wel eens gekeken hoeveel geld er over gemaakt wordt naar Nederlandse boeren vanuit europa?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
45
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
1