Gezocht-tips-vraag Veenhuis giertank

Beste TF ers,
Ik heb een vraag over een snijmolen voor een veenhuis vmb 10000 giertank. We hebben vaak troep in de verdeelmolen we willen geen andere verdeelmolen. Nou hadt ik bedacht om tussen de leiding langs de tank een snijkast te maken van 6 duims. De leiding is 4 duims zou dit kunnen. De leiding komt vanaf de turbo en naar de verdeelmolen en daar tussen dan de snijmolen? Zou dit kunnen ivm met druk naar de bemester?

Snijkast 6 duims gezocht!

Alvast bedankt!

tractorfan.nl/picture/773344/

Deel dit topic

Reacties

marceldeutz
Had op mijn vorige veenhuis tank een snijkast tussen de persleiding gemaakt, werkte prima. snijkast staat nog wel bij abemec te koop voor 500 euro.
CaseCS130
Ik zou toch overwegen voor een andere verdeelmolen te gaan. Het model wat jij er nu op hebt hadden wij ook en ook regelmatig verstoppingen. Sinds vorig jaar een nieuwe joskin met verticale buisjes en alle problemen zijn weg. Oude verdeelmolen wasmachine technisch nog prima, maar het principe werkt gewoon niet zo goed als dat van de nieuwere.
Het grote nadeel van snijkasten is dat het altijd de vultij d beïnvloed
marceldeutz
Om de vultijd niet te vertragen had ik de snijkast ook aan de perskant gezet.
Favorit614
Een 6 duims vogelsang ombouwen.
maar heb je genoeg olie om het spul draaiende te houden?
711feldliebe
@Favorit614 zat er aan te denken de snijkast op olie van de trekker laten draaien. Tank heeft eigen hydraulisch systeem
Favorit614
@711feldliebe zeker weten dat je geen andere verdeler wilt ?
bosbenelux.com/files/24689lyl5.pdf/

Als voorbeeld, snijden en verdelen in 1 ding
711feldliebe
@Favorit614 net ze slangen er nieuw aangezet.....
jmos
@711feldliebe
Die slangen zet je dan toch gewoon op de nieuwe molen over? De bemester blijft evenbreed dus net zoveel uitlopen dus de slangen op zelfde lengte
CaseCS130
@711feldliebe Ik snap je opzich wel, bij ons was de verdeler ook niet versleten en dan wil je die eigenlijk nog houden.
We hadden hem eerder al eens gereviseerd met RVS buisjes erin en laten kotteren zodat de binnenkant van de buisjes mooi glad bleven. Toch hielp dat maar weinig. Dus daarna een Jako voorsnijder/snijkast bij de vulopening gemonteerd. Die kostte echter veel vulsnelheid en nog raakte de verdeelmolen af en toe verstopt.
Dus veel gedoe later toch bij een nieuwe verdeelmolen uitgekomen en nu zijn alle problemen verleden tijd. Molen is dit seizoen nog niet 1x open geweest.
Zolang je eigen mest rijdt en rotzooi in de put vermijdt zou ik alleen een goede verdeelmolen willen. Rijdt je veel loonwerk met veel troep in de mest dan heeft een snijkast/stenenvanger zijn voordelen wel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3