Boor bussen/pasbussen

Waar kan ik boorbussen halen dunwandig binnen diameter 12 naar 14 mm kan wel boor bussen vinden van 12 naar 22 mm vinden maar houw dan geen materiaal over om te boren

Deel dit topic

Reacties

AG35
Standaard boorbussen din 179a, van 12mm inw, zijn 18mm uitw. Boorbussen met kraag din 172a, van 12mm inw, zijn ook 18mm uitw,en de kraag is 22mm uitw. volgens mij, zijn dit de enigste standaard maten boorbussen. Heb je ze als geharde boorbus nodig? glijlagerbusjes zijn er wel van 12mm inw, 14mm uitw. Maar dit is natuurlijk zacht materiaal.
ford 3600
Moet hard materiaal zijn ander is het zo weer uitgesleten.
en dicht lassen en dan uit boren of is dat ook niet hard genoeg
assink
Stuk zilverstaal kun je zelf harden met de vlam, moet je daarna wel op de maat ruimen..
MartinZaandam
Wat wil je ermee doen? kan veel verschillen welke mogelijkheden ik weet
ford 3600
Koppelings pedaal spellings vrij maken zit nu een vrij slag in omdat het gat uit geleuterd is
assink
42crmo bus in lassen, op maat boren. Heetstoken, snel af laten koelen en daarna gat opruimen. Of uitboren en bronzen bus d'r in, is eigenlijk het beste.
Henk 1120
@assink Als je een 42CrMo4 bus gaat lassen wordt die knetterhard en kan je er met een HSS boor niets meer aan beginnen. Het laatste wat je noemt, die bronzen bus, dat is een betere oplossing.
ford 3600
@Henk 1120
is brons dan niet te zacht
Henk 1120
@ford 3600 Brons heeft juist een glijdende en smerende werking. Als je metaal op metaal hebt geeft dat vaak een "vretende" werking, dus het slijt sneller op elkaar in. Als je er een vetnippel op kwijt kan zou dat nog beter zijn.
JD3010
@Henk 1120 Lijkt me ook een goede oplossing. En zo vaak zal die ook weer niet gebruikt worden.
ford 3600
Oke dan ga ik op zoek naar bronsse bussen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
19