Werking pz strela

Hallo.
Wij hebben een strela en ik vind hem slecht schudden.
Hoe horen de tanden te staan met het schudden en hoe de wielen? Ik dacht de wielen op het bovenste gat zodat de molens zo ver mogelijk van de grond komen. Dan kun je ze met de topstang schuiner zetten.
Tanden in het buitenste/onderste gat met schudden?

Deel dit topic

Reacties

pruttelpower
Een strela heeft nooit echt een heel geweldig schudsysteem, het harken gaat vaak beter. Een Hs360 schud al wat beter, maar een 'strela'systeem werkt nooit echt heel geweldig.
Stier69
@pruttelpower ik sluit me hier bij aan.Bij schudden tanden haaks op de trommel,niet slepend.
Zwagemer
Dat staat allemaal in de gebruikershandleiding hoe je alles moet instellen?
Als je die niet hebt geef je maar een PB.
Stier69
Oh,en nog iets.Gebruik je het verdeelbord wel?Moet er wel opzitten,anders werkt een strela slecht.
deutzpower36
Verdeelbord zit er tussen.
Fendt_favorit
Strela schudt perfect, alleen weet 75% van de gebruikers niet hoe ze hem fatsoenlijk moeten afstellen, en `doen maar wat`.
deutzpower36
Heb de handleiding binnen gekregen via de mail van Zwagemer.
Ik doe alles volgens de handleiding zie ik nu. Een beter resultaat behalen is dus niet mogelijk vermoed ik. Alle tanden zijn nieuwe namelijk,
hekwerk
Hoe lang heb je de strela al? Strela's kunnen namelijk gewoon goed schudden, ze pakken het gewas goed op en verspreiden het over de volle werkbreedte. Je moet een beetje spelen met de hoogte van de hef en de topstang, dan kan je er een goed resultaat mee behalen. Hebben hem jaren gebruikt met veel plezier. Hebben hem toen uiteindelijk ingeruilt voor een gewone schudder en hark, om een grotere werkbreedte te krijgen. Hebben tussendoor ook nog even een superstrela gebruikt, maar die was qua resultaat toch minder dan de gewone strela. Hij staat nog wel in de hoek, eventueel voor slechte stukken natuurland om de goede schudder / hark te ontzien.
deutzpower36
Hebben hem nu al 3-4jaar denk ik zo.
Al van alles geprobeerd, maar vind dat hij het gras/hooi slecht doet spreiden.
dx11
Quote @Fendt_favorit:
Strela schudt perfect,

Dat is ook weer wat overdreven, maar ze schudden wel redelijk goed ja. Alleen ze gooien het wat meer op proppen neer als de moderne schudders
auke506
Quote @dx11:
Alleen ze gooien het wat meer op proppen neer als de moderne schudders
ik vind het net anders om de schudder van nu gooi het ohoog en de strela houd het laag

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
13