Beregeningshaspel

Wie heeft er voor mij een snelheidstabel van de haspel? Merk: Irrifrance
Model: Bis 1
Lengte 310 Meter

Liefst ook nog met de aantal kuubs per uur.
Druk bij de pomp is 6,5/7 bar.
Bij de haspel 6
Bij het spuitkanon ongeveer 4,5/5

Bij voorbaat dank.

Deel dit topic

Reacties

FENDTfarmer
Heb ie nie meer druk?!
wat voor nozzel zit erin
newholland6640
@FENDTfarmer

Heb net nog even gekeken. Heb nu wel wat meer. 8 bij de pomp. Andere ook iets hoger. Zit nu een 20 mm in. Op afstand gaat er een 19 in.
hert
100 cub pwruur
newholland6640
@hert

Gokje? Of heb je ergens tabel?
hert
@newholland6640 wij hebben dezelfde er staat aan de zeikant
newholland6640
@hert

Waar aan de zijkant? Ben bang dat zoiets er bij ons niet meer op zit. Kun je er foto van maken?
hert
@newholland6640 als ik er een keer erg in heb zal ik het doen
atlaspower
Waarom maak je zelf niet even een tabel,, meetlint en een klokje met secondewijzer is voldoende, je zet hem aan en meet de seconden hoelang ie over 1 meter doet, maal 300 en je weet hoe lang ie over een trek doet en de snelheid, doe dit op verschillende standen maar wel met de constante druk op de pomp en je zit altijd goed,, zelf heb ik een omgebouwde irrifrance van 300 meter met een 90 slang, zit een 26mm norsel in en geeft 6,5 bar op het kanon met 10/11 bar op de pomp, alles wat water remt heb ik ertussen uit gesloopt, scheelt je brandstof en een hoop extra water op je kanon, deze staat meestal afgesteld op 50 meter per uur en geef dan 13 mm op zon 90 meter breed (windstil weer)
newholland6640
@atlaspower

Maar jij hebt er dus een die de hele tijd oprolt? Degene die wij hebben werkt met een balg. Bijna geen drukverlies. We hebben ook elektromoter ipv dieselmoter. Schilt wat centjes. Das inderdaad misschien wel net zo makkelijk. Zal er zometeen eens even mee aan de gang gaan. Alhoewel. Hij staat nu 800 meter weg van de pomp. En dat rolt hij ook langzamer op ben ik bang.
Landini 6500
Wat moet er mee gebeuren ? kippenschuren nat houden ?
FENDTfarmer
Dat haalt niet aan zo. 100m3 heb je nooit zoals iemand hier noemt je zult een keer 35 a 40 meter sproeien, en aardig vernevelen lijkt me. hier sproeien we met een 32 nozzel en 11 bar an de pomp ruim 50 mtr
Wimsumar
Beste
Quote @Newholland6640:
Zal er zometeen eens even mee aan de gang

Neem ook even de regenmeter mee (of liever, een paar van die dingen).
newholland6640
@Wimsumar

Laatst al gedaan. ding deed toen 13 meter per uur. Zat 25 mm in.
newholland6640
@FENDTfarmer

Tja, wat wil je? Doen t hier electrisch. T is ook maar 20 hectare wat we willen beregenen. Kunnen goed rondkomen hoor 😉!
FENDTfarmer
Ooh mooi! hoezwaar is jullie pomp en motor dan? zit ook over stroom te denken
newholland6640
@FENDTfarmer

Pomp is 15 pk. hadden toen wel meer gewild. Maar dan moet je ook zwaardere net aansluiting hebben. En dat word t toch wat te duur voor die 3 weken per jaar dat we t grasland beregenen. Wil je echt veel druk hebben moet je toch op diesel denk ik. Maar dan loop je ook altijd te slepen met diesel. + dat t toch heel wat duurder is. Als t nog niet zo droog is kun je ook gebruiken maken van nachtstroom.
FENDTfarmer
Ja nou vooral dat laatste, we hebben nu 63 ampere aansluiting. en tzt ook zonnepanelen. dus dan wil het opzich wel redelijk denkik. 15 is niet veel zal hier te weinig zijn, wil toch wel naar een 80m3 per uur. tzt maar is kijken. misschien is een dieselpomp op slaolie oid laten draaien is ook weer goedkoper. dan loont het ook eerder om te sproeien
newholland6640
@FENDTfarmer

Weet niet wat we hier hebben. Wat ik wel weet. Als de melkrobot draait, de koeling en de aggregraat slaan de stoppen eruit 😃

Met zonnepanelen zou inderdaad mooi wezen. Als t droog is, is t vaak ook zonnig. Ik weet niet wat en hoeveel je moet beregenen. Maar een zwaardere aansluiting zal dan al snel uitkunnen denk ik.
radium45
@newholland6640 rainbird.com/documents/ag/…

Deze heb ik erop staan. Heb je een idee van waterafgifte.
Wimsumar
Beste
Quote @newholland6640:
13 meter per uur. Zat 25 mm

(Effectieve) werkbreedte 70 meter X 13 = 910 m² / uur beregend.
910 m² à 25 liter/m² = 22.750 liter = 22,73 m³ / uur waterafgifte.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5