Uitkuisen gang onder aardappelroosters

Dit heeft mischien minder met tractors te maken maar wou toch even posten om ideën op te doen;
dit is een foto van een drukgang (gang onder de roosters van een aardappelloods) het is al zeker 15 jaar geleden dat deze zijn uitgekuist waardoor er nu toch al zeker 15cm aan slijk ligt de gangen zijn maar 1m hoog waardoor je er niet kan instaan om het op te scheppen met de schop we hebben zo 20gangen van 15m breed
Met een tuinierschopje lijkt dit onbegonen werk.
Daarom dacht ik eraan om iets te maken zodanig dat ik met deze elektrische lier al het slijk naar het begin van deze gang kan brengen zie foto, ik heb al geprobeerd met er een plank aan te hangen dat 1iemand die plank in evenwicht houd en de andere op het knopje te duwen maar zonder succes.
iemand raad? .......
alvast bedankt
foto zie link

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Janis710: 15 cm grond in 15 meter lange kanalen betekent 2,5 kubieke meter grond(!) :shock:
Dat wordt met dat liertje en een plank een eindeloze klus.
Je moet "een iets sterker" lier hebben ( het kleintje aan de andere kant) en met een sledevormige bak met hierin een schraapmes stukje bij beetje de grond naar de plaats halen waar je deze uitscheppen kan.

Reinigingsbedrijf ("Tunnelmol"): boerderij.nl/Akkerbouw/Foto-Video/…

Ander idee:

Indien veel water beschikbaar is tenminste (bron, sloot). Spuit (lage druk + veel water) de grond los en pomp met een vuilwater-/baggerpomp de "slurrie" naar een bezinkplaats (buiten).
janis710
Zover had ik nog niet gedacht dit is inderdaad veel te veel grond om te verslepen. dat reiningingsbedrijf ziet er wel interessant uit.
bedankt wimsumar!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1