Zwaailat trekkertrek

Ik had een klein vraagje.

Ik doe binnenkort mee aan een trekkertrek wedstrijd.
Ik rijd met een International 633.

Maar nu vraag ik mij af of je gewoon met je orginele zwaailat mag trekken? (overigens is de ophanging wel verstevigd. want veel verdere mogelijkheden zijn er niet. Boventrekhaak gaat niet kwa hoogte en knobbel zit er natuurlijk ook niet op.

Ik zag namelijk in het regelement staan dat je een oog van diameter minimaal 75mm moet hebben, maar ik zauw denken dat ze hem toch gewoon in de zwaailat kunnen doen met een normale pen erin?

Hoe doen andere met wat kleinere trekkers dit? ook in de zwaailat of eigen trekhaak maken?

alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

robinsiebring_IH
Gewoon een hele dikke D sluiter in de treklat
pieto84
Ik weet niet hoe het bij jullie zit qua hoogte, maar bij ons (tsta regelement) mag je max 50 cm hebben. Ik trek met een D-sluiting bovenop de ondertrekhaak, zodat ik precies op 50cm zit.
ronald-deutz-fahr
@pieto84
Niet bang dat de bovenkant dan afbreekt?
stannetje96
Je kan gerist met ondertrekhaak maar dan moet je er een ring tussen. Deze hebben ze meestal bij de sleepwagen.

De rede hiervoor is de haak van de ketting. Ze willen em er van bovenaf inhaken en niet horizontaal
pieto84
@ronald-deutz-fahr
Ik heb geen originele zwaailat. Frame is nagemaakt van de originele, maar dan zwaarder. Ipv een zwaailat heb ik er een trekbek aan. En het gaat al 3 jaar goed. Met een zwaailat is het wel iets anders, maar ik denk dat dat wel goed gaat, als je er een pin in hebt, en bovenop die pin een grote ring oid. Dan komt de kracht niet volledig op dat bovenstuk.
Robinvdl
Trekhaak
•De maximale hoogte van de trekhaak is 500 mm en moet goed en veilig bereikbaar zijn.
•De trekhaak moet star ten opzichte van het hoofdframe en achteras van de trekker bevestigd zijn. Het is verboden om de trekhaak op enigerwijze tijdens de trek hoger te stellen.
•De diameter van het gat voor de haak van de sleepketting dient tenminste 7,5 cm te zijn.
•Trekhaak, stijgerbegrenzer of ander deel van de trekker mag de sleepketting inclusief haak niet belemmeren de rechte lijn tussen aanhaakpunt en sleepwagen aan te nemen.

Dit staat in regelement. Maar als ik dan een D sluiting in de zwaailat doe (dus om pen in zwaailat) zouw dit dus ook voldoen?
pieto84
@Robinvdl
Een D sluiting in een pen in de zwaailat moet dus altijd voldoen. Dan blijf je als het goed is wel onder de 50 cm.
Wimsumar
Beste Robinvdl: Als ik me niet vergis zit de zwaaihaak bij een I.H.-633 vrij laag bij de grond. Je moet echt alles op alles zetten de maximale (50 cm) trekhaakhoogte te benutten anders ben je kansloos.
pieto84
@Robinvdl
Hoe zit je met het gewicht dan? Als ik meedoe in de 2600 kilo klasse met dubbellucht mag ik er 70kg bij op pakken. Ik zou ook proberen om je trekpunt zo dicht mogelijk op de achteras te maken, zodat je trekpunt zo hoog mogelijk blijft als de trekker voor loskomt.
Robinvdl
Ik doe mee in de 2,5 ton standaard klasse. Trekker zelf weegd 2340 kg. Ik heb dus nog iets ruimte voor gewichten.

Zwaailat heb ik al aangepast, en deze zit nu veel dichter naar de achteras toe. Want ik vond hem al vrij lang uitsteken. Ook heb ik het frame verstevigd waar de zwaailat inzit. Dus dat gaat al een stuk beter dan dat die orgineel zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1