John deere ploeg

Hallo

heeft er iemand verstand van een oude getrokken john deere ploeg. als ik mijn ploeg uit de grond wil heffen, komt ze goed uit de grond maar wanneer ze boven is valt ze vanzelf weer naar benedenen dan weer omhoog en zo voort. als er dan iemand achterloopt en hij trekt aan de ijzeren staaf waar het koordje aan hangt naar achter blijft ze boven en rijd ze normaal.

Deel dit topic

Reacties

Trekkerman Tom
Hoe ver zakt de ploeg dan? Helemaal tot aan de grond, en dan weer omhoog?
maarten de backer
@Trekkerman Tom
bijna tot op de grond ongeveer 10 cm van de grond en ja dan weer omhoog en zo blijft het doorgaan tot je de staaf die je naar voor hebt getrokken naar achter trekt
jmos
Zit er geen veer ofzo aan bevestigd om de stang terug te trekken?
maarten de backer
@jmos
ja maar deze is al helemaal opgespannen en je moet al goed trekken om de stang naar voor te trekken, het is een raar systeem ik weet het 😄
jmos
@maarten de backer
misschien wat olie erop om te smeren?
maarten de backer
@jmos

die boite zit vol vet dus normaal licht het daar niet aan
Trekkerman Tom
@maarten de backer Heb je mischien ook een duidelijke foto van het hefsysteem van de ploeg?
marcpd
Is een zgn palkastploeg, hefsysteem werkt met een tandwielmechanisme, aangedreven door het wiel. Wat jij beschrijft, is dat het systeem zich niet vergrendeld, eens ie boven is, kan liggen aan een kapotte veer, mechanisme dat vast zit, of zelfs een versleten pal. Vergrendelmechanisme zit daar waar je 'm ontgrendeld als je aan het touwtje trekt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2