Illustratie van:

Massey Ferguson 6270 - probleem met hefinrichting

Van onze mf 6270 gaat tijdens het werken met gedragen machines de hefinrichting plotseling en zonder reden op en neer, maakt geen verschil als hij op trekkrachtregeling of op positieregeling staat, ook de diepteregeling heeft er geen enkele invloed op. ik heb al de trekkrachtsensoren 1 per 1 afgekoppeld en het maakt geen verschil, de hefschakelaar in de kabine is reeds vervangen en de hef en daalschakelaars buiten op de spatborden werden ook al afgekoppeld maar niks help. heeft iemand een idee wat de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

IH1055XL
Probleem met de oliepomp. Doet me denken aan een kapot overdrukventiel.
mf6290
@IH1055XL hoe kan je dit testen? vroeger heb ik een mf 3080 gehad met een versleten oliepomp en dat gaf andere symptomen dan deze dat ik nu heb bij die trekker.
IH1055XL
@mf6290
Hoe je dit precies moet testen om een betrouwbare diagnose te hebben weet ik niet precies. Je kan een doorstroommeter aansluiten op uw buitenwerkende ventielen en een uittesten welke drukken of debiet de pomp nog levert. De meeste LMB's hebben dergelijke apparatuur wel in huis. Met dit soort meetapparatuur kan je uw pomp ook belasten en zo nakijken wanneer bijvoorbeeld uw overdrukventiel opengaat.
Ik heb weinig of geen ervaring met dit type trekker, meer kan ik ook niet direct bedenken. Is dit een elektro hydraulische hefinrichting? Zo ja, is de "computer" al nagekeken?
mf-6265
Hebben wij ook gehad met onze 6265 er is dan een contact dat voelt hoe hoog hij staat enzo vervangen achteraan de tractor.
is wel een duur contact we hebben 300€ betaalt en het was nog niet het originele wat dat koste 500€
agriko
Heb je de hefcilinder al eens ontlucht? boutje aan debovenaan de zijkant van de cilinder eventje losdraaien als hij in zijn hoogste positie staat. Bij veel drukkend werk komt er lucht in de cilinders. dan gaat hij ook schokken. volengs mij steeksleutel 10. succes.
mf6290
@IH1055XL
ik heb een manometer aangesloten op de buitenwerkende ventielen en er komt nog 180bar op, volgens mij is dit voldoende of kun je zo niet weten of de pomp in orde is? dit is inderdaad een type met een elektro hydraulische hefinrichting en is enkele maanden geleden bij de dealer geweest om de computer te updaten omdat de atc (actieve transport controle)niet naar behoren werkte maar die werkt nog steeds niet zoals het moet.
mf6290
@mf-6265
dat is die sensor die rechts onder de korte hefarm zit dat je bedoelt? ik ga hem eens wisselen met die van mij mf6290, da zijn dezelfde dacht ik
mf6290
@agriko
ik weet die boutjes zitten, heb dat eigenlijk nog nooit van geen enkele tractor ontlucht. ik ga dat ook eens proberen.
deutzberend
Wij hadden precies hetzelfde met onze 6465, toen is in de achterbrug een sensor vervangen, precies hetzelfde als bij @mf-6265 dus
devonvdkroon
Wij hebben een demo 6480 gehad dat hij in eens omhoog ging de hef en na 10 min aan alle knoppen draaien en doen zakte hij weer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
725