Illustratie van:

Ford 2000 - Remtrommel vast

Onze Ford 2000 remt slecht, daarom wil ik eigenlijk de remschoenen controleren en misschien vervangen. Ik krijg de remtrommel echter niet los, deze zit moervast!
Iemand een tip hoe ik deze los krijg?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Aalden: Uiteraard zul je de band al gedemonteerd hebben. Zit de remtrommel misschien ook nog met bouten aan de wielflens?
Aalden
Wiel er inderdaad al af. Volgens het instructieboek moet de remtrommel er daarna af kunnen. Lukt echter niet.
oldtimergek
@Aalden de remtrommel zit toch ook vast met 2 conische bouten. Deze moeten er eerst uit en dan de rem helemaal ontspannen, anders krijg je hem er niet af. De trommels zitten meestal vast op de naaf, daar eventueel warm stoken, en dan is het een kwestie van tegen de trommel slaan.
Gerron

Misschien heb je hier wat aan.
Sanderford
Je moet eerst an de binnenkant via 2 sleufgaten met een schroevendraaier de remschoenen compleet ontspannen daarna een grote poulietrekker erop (ik had er zelf 1 gemaakt) onder spanning zetten en met een zware hamer een paar goede klappen op de trommel geven deze zou dan los moeten schrikken. Ik zou er niet aan gaan stoken aangezien het gietijzer is!
Wimsumar
Beste
Quote @Sanderford:
de trommel geven deze zou dan los moeten schrikken

Kleeft de remtrommel dan vast op de wielflens?
ford5000
Quote @Wimsumar:
Kleeft de remtrommel dan vast op de wielflens

Die dingen hebben vaak tientallen jaren vastgeklemd gezeten tussen flens en wiel, dus dat ze dan goed vast willen zitten geloof ik direkt.

Trouwens dat slaan met een grote hamer, wat hierboven genoemd wordt, zou ik ook ietwat voorzichtig mee zijn.
Als je niet uitkijkt knapt er een stuk uit en kun je de trommel weggooien.
JD3010
Quote @ford5000:
Trouwens dat slaan met een grote hamer, wat hierboven genoemd wordt, zou ik ook ietwat voorzichtig mee zijn.
Ja, daar zou ik ook maar voorzichtig mee zijn.
Sanderford
@ford5000 bij mij ging het bij zowel mn dexta als 2000 goed ligt er natuurlijk wel aan wat je verstaat onder een grote hamer ik bedoelde een hamer van 1.5 kilo n dan met beleid slaan natuurlijk niet rammen de poulietrekker onder spanning houden
Sanderford
@Wimsumar bij mijn weten wel wat roest jaaaaaren op dezelfde plek vastgeklemd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!