Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Slaat niet aan

Hallo ik heb mijn super dexta compleet vernieuwd en nu ik hem wil starten slaat deze niet aan , er komt mooi witte rook uit de uitlaat (krijgt zijn mazout dus) maar start niet , ook niet met startpilot, kleppen zijn geregeld wat kan dit zijn en zou het mss lukken met aanslepen?

Deel dit topic

Reacties

leppel
Staat doe nog wel op tijd bij de tandwielen vooraan
dalton
Verstuivers getest of ze goed vernevelen, En zoals Leppel al zei staat je brandstofpomp nog wel op de goed tijd. heb je hem goed ontlucht?
Heldern
Kunt altijd eerst even aanslepen is de snelste manier om te kijken wat er gebeurd. Als dat weinig nut heeft even ontluchten. En zo maar even verder zoeken.
leppel
Wel vreemd dat die op ehterstart dan ook niet loopt denk ook dat je bij de verstuivers moet zijn troep in of zo ff testen bij de dealer nieuwe nostels er in ben je met paar tientjes ook klaar is ook niet verkeerd voor het blokje
Coeneuh
@leppel
zelf getest in school 1 is er nieuw gestoken die andere 2 waren nog in de limiet goed dus normaal mag het dit ook niet zijn he mijn gloeispiraal werkte niet , nu hep ik een nieuwe besteld maar bij mijn andere super dexta
start deze zonder voorgloeien
Coeneuh
@leppel
alles staat ook op tijd want er zijn overal merktekens geplaatst geweest 😉
Wimsumar
Beste Coeneuh: Je schrijft: "Compleet vernieuwd".
Betekent dit ook dat de krukas eruit is geweest, brandstofpomp gedemonteerd is geweest etcetera.
Ik vermoed dan toch een verkeerde stand van de distributie ten opzichte van de krukas.
RobDeutz104
Ik weet wel, wij hebben ook een Dexta gereviseerd, en die Kregen we ook niet gestart op de startmotor, en met aanslepen lukte het ook niet makkelijk, maar toen die eenmaal liep, en nu start die gewoon makkelijk
lutje-ford
Als je de dexta voor het eerst weer start na een grote reparatie dan heb je zeker wel het gloeispiraal nodig.
Zodra de motor weer lekker op bedrijfstemperatuur is geweest dan zal hij weer als van ouds aan slaan mits alles goed gerepareerd en afgesteld is.
lutje-ford
Slaat de dexta al weer aan of ben je er nog steeds mee bezig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3