Unimogbanden

Hallo
Ik weet trekkerbanden 405/70 R20 te liggen
maar dit is geen hogesnelheidsband
is dat erg als ik hier gwn 75/80 mee rij

Deel dit topic

Reacties

jd4050
Ga er maar van uit dat ze dan wel hard kunnen gaan slijten
mc-cormick-ihc
Denk niet dat je er wijs mee ben als je hard gaat rijden komt er een hoop warmte ontwikkeling in de band en als die daar niet voor geschikt is... ken die klappen.
Die snelheid rij je niet altijd met een unimog denk ik, misschien een keer een paar minuten, een unimog is zwaar. Die van mij wil ook wel 80, maar rij er gemiddeld ongeveer 60 mee. Denk dat het wel kan, gebeurt echt niet zomaar iets mee.
Loeideutz
Het zal een beetje aan het gewicht liggen wat de band op dat moment moet dragen. Als dat al gehaald wordt met de druk en de snelheid waar de band voor "gegarandeerd" wordt kun je problemen krijgen. Is daar veel ruimte, dan zal het meevallen. Maar je moet rekening houden met extra slijtage. Hogere snelheden vragen nou eenmaal aanpassingen aan de band.
WouterF
Ik heb Continental mixed banden (met "wiebertjes" profiel) onder mijn 406. Die zijn officeel geschikt voor zowel landbouw als op de weg. En daarmee is het niet lekker sturen op het asfalt, je gaat niet vanzelf rechtuit en moet de hele tijd bijsturen. Jouw maat lijkt me een landbouwprofiel. Ik zou daar zeker niet hard mee willen rijden. Als ik nu opnieuw moest kiezen zette ik gewoon Nato banden onder de Unimog, die sturen echt veel fijner op de weg en zijn een stuk goedkoper dan alle andere.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0