Vragen over siku.

Allo allemaal,

ik denk dat zowat iedereen hier wel wat siku op een plankie heeft staan, ik zelf ook alleen ben paar jaar geleden begonnen met siku control... heb nu een MAN met dieplader en een joskin bak en krone hark, helaas is mijn fendt trekker overleden 😞 nou wil ik het met een vriend van me weer oppakken als een hobby dus hij koopt ook een paar dingen van siku control en ik ook, of ander merk

nou zie ik dat siku wat nieuwe modellen heeft dus die fendt 939 spreekt me aardig aan, alleen die afstandsbedieningen niet, geef mij maar de oude die lijken me fijner ! maar maakt de trekker ook connectie met een oude afstandsbediening ?

en zoek nog een liebherr shovel of rupskraan die bestuurbaar is zodat ik wat leuks kan doen met koffie, is dat te realiseren ? en zou je er zo een kant en klaar kunne kopen ? hou niet echt van het priegel werk dus zou me wel lukken om zelfbouw te doen maar liever niet 😉

zie dat veel mensen gewoon op een plaat een stuk land hebben wat makkelijk overheen te rijden is met een siku control trekker... wat is dat voor spul (denk gewoon koffie?) en hoe doe je dat want het is ook makkelijk te bewerken met een cultivator achter de trekker. wat is de beste afmeting voor een stuk land waar beetje met fatsoen en ruimte een siku control trekker op te draaien is en rijden,

ik kan voor siku geen mooie cultivators vinden (andere grondbewerking machines mogen ook), maar wil wel graag eentje die achter de siku control trekkers kunnen weet iemand een goeie, hoeft geen grote te wezen, en een gewicht die voorop kan... omdat ik met die joskin een volle bak heb stuurde me fendt niet meer en die 44 gram gewicht is ook te weinig daarvoor dus iemand die een zwaarder gewicht weet ?

weet iemand trouwens goedkope siku control trekkers, mag 2de hands want wel willen aardig wat trekkers eigenlijk omdat vrienden van me ook graag wel is mee willen doen, maar vind zonde om gloednieuwe trekkers daarvoor aan te schaffe want zovaak komen ze nou ook weer niet... dus weet jij iemand die ze weg wil hebben voor een laag en strak prijsje GRAAG !

dit is het wel zown beetje 😛
heb het al is eerder geprobeerd, maar was toen nog te jong...
en mn diorama is dus mislukt en heb ik weg gedaan, maar nu wil ik het goed aanpakken !

mijn budget ligt rond de 500/700 euro,
- ruimte heb ik.


bedankt voor het lezen !

groetjes Dion

Deel dit topic

Reacties

Newholland-Fendt
Kijk eens op miniaturenforum.nl/ Daar kunnen ze je vast helpen.
Teus2
Hier heb je wel een mooie cultivator die kan achter wiking en siku bevro.nl/product_info.php/…
of deze woel
bevro.nl/product_info.php/…
eicher4048driver
Beste, die nieuwere fendt kan je niet met een ouder afstandsbediening besturen, gedroogde koffie is heel goed om als akkerzand te gebruiken, kijk maar naar foto's en video's van mijn diorama en voor mooie cultivators, je hebt deze siku.de/nl/sikumodelle/… of ander voor aan onder ander gewone siku.
Teus2
Of hier heb je een bestuurbare ploeg+ bestuurbare schijveneg
agrispeelgoed.nl/Webwinkel-Product-4820763/…
en hier de eg
agrispeelgoed.nl/Webwinkel-Product-16345848/…
Dion
@Teus2 dankje ! moooie diepwoeler ! 😃
Teus2
@Dion idd
Dion
Probleem is bij die bestuurbaar eg en ploeg ik vind ze niet mooi en lomp, en wil liever iets wat gewoon in de hef hangt tog bedankt !
steyrTom
Het bouwland kun je maken en gedroogd koffie dik. Als je het goed droogt kun je het jaren bewaren. Maar stel je vraag gewoon op www.miniaturenforum.nl . Zijn veel mensen die je verder kunnen helpen.
Dion
@steyrTom ja zal tog nog even kijken op dat forum 😉 maar dacht mischien hier ook mensen die wat weten, en blijkt zo tog te wezen ! 😃 die diepwoeler en cultivator zien er goed uit denk dat ik die alvast bestel ! maar dan heb ik aardig laagje koffie nodig, maar je hebt denk ik pak koffie voor 98 cent in de winkel als het niet minder is
Dion
Maar als ik de koffie bijvoorbeeld geculterd heb en ga er dan met zown wals over voor achter de trekker, maakt ie het dan mooi vlak en plat of werkt dat voor geen meter ?
steyrTom
@Dion Koffie is wel aardig duur. Je kunt het beste koffie dik gebruiken want als je koffie uit pak gebruikt ruikt het nogal naar koffie en als er warm water over is geweest niet meer.
Dion
@Teus2 gebruik je die diepwoeler en culter ook voor achter de siku trekkers ?
Dion
@steyrTom oke dankje !
newholland ro
Ik heb nog wel een jd cotrol die ik wel wil verkopen compleet
Teus2
@Dion ja er zitten 3 hele kleine pinnetjes bij die moet je in de gaatjes bij de hef en topstang aankoppel punt doen
en dan zit er ook nog zo'n driehoekig gevalletje bij die kun je om de pinnetjes doen en aan de voorkant van dat driehoekje kun je zo aan siku koppelen
Dion
@newholland ro oke hoeveel wil je dr voor hebben ? welke john deere serie is het ?
Dion
@Teus2 oke en werkt prima in de koffie prut ? en de heft van de siku control krijgt hem makkelijk omhoog en omlaag ? en de trekker trekt hem zo door de koffie bagger ?
Teus2
@Dion als je bij de foto's kijkt van de cultivator zie je wel zo'n driehoekje tegen de doos staan
newholland ro
@Dion het is de 6753
Dion
@Teus2 jep zie die driehoek 😉
Teus2
Quote @Dion:
oke en werkt prima in de koffie prut ? en de heft van de siku control krijgt hem makkelijk omhoog en omlaag ? en de trekker trekt hem zo door de koffie bagger ?

dat weet ik niet ik heb hem zelf niet maar op de miniaturenbeurs in zwolle vroeg ik ook wat zo'n ding koste en of die achter siku kon en toen legte die dat allemaal uit met de pinnetjes en dat driehoekje
Dion
@newholland ro oke en hoeveel vraag je dr voor ?
Dion
@Teus2 oke bedankt ! ik bestel eerst die cultivator en als die me goed bevalt koop ik die diepwoeler 😉
john deere 7810
marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/…

hij is er ook wel met de oudere afstandsbediening.
die andere moeten ook baterijen in volgens mij
peter-de-meijer
Je kan ook wel even bij mij op de site kijken www.speelgoedshopnijkerk.nl
Dion
@peter-de-meijer dankje zal is kieken vanavond 😉
peter-de-meijer
@Dion als je een mailtje stuurt met het geen je zoekt kan ik wel een mooi prijsje maken voor je
Dion

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
31