Mc-Cormick D 430 - druk hefinrichting

Mijn hefinrichting blijft tijdens het rijden niet op hoogte. Dus deze zakt gaandeweg richting wegdek. Wie (her)kent dit probleem? Waar moet ik het probleem zoeken en hoe op te lossen?
Groetend, Frank
D430 Standaard

Reacties

Wimsumar
Beste D430 Standaard: Gaat de bedieningshendel ook "naar beneden"?
Is het met gewicht/machine in de hef of ook zonder?
D430 Standaard
Nee volgens mij blijft de hendel staan. het viel inderdaad op toen er een grondbak aan zat en we voordroog pakken aan het laden waren. er konden er drie in onze bak van 1.50 m, het gewicht was toen behoorlijk zwaar. toen kon ik denk ik een 100/200 m rijden of de bak raakte de grond.
recent heb ik de aanhanger er achter gehad, een tandemasser. en toen viel mij op dat hij ook wat begon te zakken. hij heeft een nacht of wat met aanhanger stilgestaan en toen stond de hef ook duidelijk lager.
Wimsumar
Beste
Quote @D430 Standaard:
nee volgens mij blijft de hendel staan.

Daar wordt de omschrijving van de klacht niet duidelijker van. Zo ook, "3 grootpakken voordroogkuil" ( à 500 kilo) daar komt zo'n trekker niet mee weg, laat staan dat de hef het kan tillen.

Niettemin, ik denk een versleten pomp, die bij warmer worden van de olie geen druk meer geeft.
mestyle
Staat de hendel niet op zweefstand ?
mc cormick d436
Aan de zijkant zit een draaiknop waar je de druk mee kan regelen voor het heffen en het zakken.
Als deze op een bepaalde stand staat zakt inderdaad je hef- inrichting onder het rijden.
Je moet er even een paar keer aan draaien en dan de hefinrichting een paar keer op en neer laten gaan,
zodat je kunt zien of de knop goed staat.
ed inter
Ingrote lijnenzijn er maar twee mogelijkheden of je bedieningsventiel is een beetje versleten of de cylinder in de hef ik weet niet of daar o ringen of manchetten inzitten.je bedienigsventiel is gewoon Bosch dus kan je waarschijnlijk nog wel stukken voor krijgen
looper321
Ik weet neit of je er wat aan hebt, maar als je die hendel er afschroeft:
foto1
kun je het "mechanisme" er uit halen:
foto2

misschien inderdaad wat versleten, te veel speling, waardoor de vloeistof neit goed meer van het ene gat naar het ander uitlijnende gat stroomt, maar er een beetje langs gaat, zijn weg zoekend naar een plek met lage druk.
D430 Standaard
Bedankt voor alle reakties. ik ga jullie tips nalopen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!