Kuhn - Agritechnica nieuws!

Onderstaande video toont een nieuwe revolutionaire ontwikkeling op grootpakpersen gebied waarmee Kuhn een zilveren medaille heeft behaald vanuit de Agritechnica!

Deel dit topic

Reacties

interpowerrr
Wat is het voordeel van die deelbare perswagen?
Boemrang
Je zult haast denken dat de druk verdeeld wordt...
Straw
@interpowerrr
Voordeel is dat je hoger dichtheid kan halen per pak. dus meer gewas per pak met hetzelfde vermogen.

Wel moeten er bij de groot pak persen(dubbele plunjer) dubbele knopers worden toegepast omdat anders het pak meteen uit elkaar springt
JJ
Goed nieuws! Netjes van Kuhn!!
johndeerefiat
Ik zit niet te wachten op die loodzware pakken. Het moet bij ons door een stro dek machine heen voor op de bollen. En het stro word helemaal plat geslagen.
weurding
@johndeerefiat dat kun je vast wel instellen
rubenv
Mooi voor energie centrales
Valtrapowerr
Zo strak persen komt de vochtopname niet ten goede, als het stro nog hol is schijnt het meer/beter vocht op te nemen als dat het helemaal plat gestampt is.

maar op zich wel een mooi idee.
Fendt_favorit
Het gaat om een hoger gewicht per pak te krijgen aangezien dit voor de fouragehandelaars gunstiger is in onder andere transportkosten.

Het idee van een dubbele plunjer is dat je met dezelfde kracht (als op 1 grote plunjer) op een kleiner oppervlak duwt. En als je met dezelfde kracht op een kleiner oppervlak duwt, is de druk per cm2 veel hoger.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
22