Deutz 6007c splitter/voorrangsventiel

Hallo,
2 vraagjes, mijn splitter klopt niet helemaal, hij geeft stationair geen olie aan de hef/hydrauliek, wat is hiertegen te doen? Heb m al los gehaf maar werd er weinig wijzer van... (pomp is goed)
en kan ik op de olieleiding van het sturen een kogelkraan zetten zodat ik alle olie beschikbaar heb voor een houtklover? Dus dat ik hem neerzet, kraan omzet, en sneller kan kloven met minder toeren? Zonder dat de splitter of iets verrot gaat...

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Ronald-Deutz-Fahr: Hoe test je dat dat je geen olie aan hydrauliek hebt? Gaat de hef (niks er in) dan niet omhoog? Hydrauliekventiel maakt geen "overdrukgeluid'?

Ik zit te denken dat het aanzuigfilter vervuild is en de pomp te weinig zuigt op stationair toerental.

De kogelkraan lijkt me overbodig. Als je niet stuurt geeft het voorrangsventiel toch alle olie naar hydrauliek?
ronald-deutz-fahr
@Wimsumar hef heft amper stationair, duurt 5minuten.voorie boven zou zijn, heb de leiding er bij de splittervafgehad en toen gestart, kwam amper olie uit bij sttionair toerental, aanzuigfilter is dat anders dan gewoon hydrauliekfilter? Nee het idee is dat de eerste zoveel liter naar het sturen gaat, of er nou wel of niet gestuurt word
Loeideutz
Ik heb een DX3.60, en zoals ze mij ooit verteld hebben gaat daar bij niet sturen alle olie naar de ventielen of hef achter. Weet niet of de 07C serie dit ook al had.
ronald-deutz-fahr
@Loeideutzdan zou dat bij mij het probleem kunnen zijn, of ik stuur of niet, ik hou achter evenveel (weinig) olie
Heb volgas 30liter
Wimsumar
Beste Ronald-Deutz-Fahr:
Quote @ronald-deutz-fahr:
aanzuigfilter is dat anders dan gewoon hydrauliekfilter?

Ja, het "hydrauliekfilter zit (onder de stoel) onder "het deksletje met 3 boutjes".
Het aanzuigfilter zit in het verlengde van de aanzuigbuis.
ronald-deutz-fahr
@Wimsumar volgensmij heb ik die onder dat dekseltje zit niet, dat is bij de serie zonder cabine, het andere filter zit bij mij achter het trappetje.
Arjan Stol
Mijn neef heeft het zelfde probleem met dit type trekker, en ik zelf ook met een 7206.( beide met nieuwe hydroliek pomp )
Zou alleen een dubbele pomp dit probleem oplossen met de volledig hydraulische stuurbekrachtiging?
De deutzen met orbitrol ( bekrachtiging op het stuurhuis) hebben er geen last van, als ik daar de hydroliek hendel aan trek, gaan ze meteen door de overdruk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
151