Unimog compressor

Hallo,

Ik ben n om 352A in de unimog 406 aan het maken, maar daar zit geen compressor bij. Nu is mijn vraag heeft iemand daar n compressor voor? of kan ik gewoon eentje van een om 352 gebruiken? As diameter waarop het drijfstangetje van de compressor moet komen is 31.9 mm.

Mvg dennis

Deel dit topic

Reacties

unimogbommel
Ik kan je niet met zekerheid een antwoord op je vraag geven maar je zou ook een originele extra compressor erop kunnen zetten en die op het blok zit er vanaf laten.
Joop3
Compressor van een 352, of een 352A is over het algemeen hetzelfde. Enkele dingen moet je in de gaten houden:
-Er zijn 2 types compressoren: een die je met 3 bouten bevestigd, en eentje met 4.
-De motor moet er op voorbereid zijn. De compressor wordt aangedreven door de nokkenas. Is er op de nokkenas geen nok aanwezig voor de aandrijving van de compressor, dan moet je dus meer aanpassen. Dit kun je natuurlijk vooraf bekijken, want er zijn blokken zonder compressor met én zonder geschikte nokkenas.
-Een compressor is bij Mercedes niet eens zo heel duur. Ik geloof ongeveer 150 euro voor zuiger en bus (revisieset). Daar zou ik het dus het eerste aanvragen, want dan weet je zeker dat je goed spul hebt.
-Een alternatief is zeker de V-snaar aangedreven compressor, die @unimogbommel noemt. Heeft meer capaciteit, maar ik weet niet of er bij de 406 genoeg ruimte onder de kap zit.

Succes!
DennisWeerd
@joop3 ja ik heb een compressor die dmv een v-snaar poelie aangedreven word. Maar ik heb echt geen idee waar zon extra compressor origineel hoort te zitten?
Joop3
@DennisWeerd Die staat bij de MB-Tracs links vooraan naast de motor. Zal bij een Unimog wel niet heel veel anders zijn.
GD tuning Garyp
unimogbommel
@DennisWeerd Deze hoort rechts naast de motor te zitten geloof ik. heb er zelf ook geen. Als je wilt kan ik je wel aan tel nrs helpen die wellicht meer weten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
6