Mc-Cormick 432 - moment kleppen stellen

Goedemiddag,

Ik weet dat er over dit onderwerp al veel topics te vinden zijn maar blijf toch nog met een vraag zitten.

Ik zou graag willen weten hoe ik er zeker van ben dat ik de kleppen op het juiste moment stel op de 0,3 mm. Dus hoe kan ik zien wanneer de kleppen van bv de eerste cilinder moet afstellen (moet dit als er van een andere cilinder beide kleppen ingedrukt zijn bijvoorbeeld?)

Hoor het graag.

Groet,
Caspar
CormickD432

Reacties

Wimsumar
Beste CormickD432: Altijd goed is het volgende: Bij de cylinder waarvan je de kleppen wilt stellen let je op het moment dat de uitlaatklep sluit en de inlaatklep opent. Vervolgens de krukas nog 1 omwenteling (360 graden) draaien (cylinder staat dan op werkslag) en je kunt de kleppen van deze cylinder stellen.

P.S.: zet een duidelijk merkteken op de krukaspoelie.
looper321
Aan de voorkant van je blok zit zo een krukas poelie, met daarop IB en DC bij een paar nokjes. IB is Inspuitings Begin. DC komt iets later en is het dode punt/hoogste punt van cilinder 1. als DC precies bij de aanwijzer staat moet je de kleppen van cilinder 1 afstellen. dan draai je een HALVE slag verder en dan is (als ik de volgorde goed in mijn hoofd heb: 1>3>4>2) cilinder 3 aan de beurt. dan nog een halve slag verder is cilinder, dan ben je weer op DC, is cilinder 4 aan de beurt, nog een halve slag verder dan is cilinder 2 aan de beurt.
timotje112
Ik doe het altijd veel makkelijker als 1 op tuimelen staat kun je 4 stellen etc.
old man jose
Heel duidelijk bij een 4 cilinder moet de som altijd 5 zij en bij een 6 cilinder moet de som altijd 7 zijn.
Dus bij een 4cil 1 stellen 4 tuimelen
bij een 6 cil 1 tuimelen 6 stellen of anders om
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 432 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!