Aanhanger aan gedragen werktuig

Mag ik met de volgende combinatie in Belgie op de weg ? Tractor met hakselaar gedragen op 3-punt. Op de hakselaar is een boltrekhaak type auto bevestigd en daaraan wil ik een autokiptrailer mtm 3500 kg hangen. Ik kan hierover niets in de wetgeving terug vinden.
Enig idee of ervaringen ? Dank bij voorbaat ...

Deel dit topic

Reacties

wessels
In België weet ik niet maar er van uitgaande dat jouw autokiptrailer geremd is en de verlichting e.d. goed voor elkaar lijkt mij dit geen probleem te geven. Maar nogmaals weet ik niets van de wetgeving daar.
walker1
En kenteken op de trekker. autokiptrailer heeft als het goed eigen kenteken.
Pasame
Yep de aanhanger heeft een Q plaat
huub
@Pasame ik weet niet hoe het in belgie is, maar in NL mag volgens mij een landbouwvoertuig geen auto-aanhanger trekken, dan moet het autokenteken er af en een afgeknotte driehoek er op.
walker1
@huub autoaanhangers boven de 750 kg hebben een eigen kenteken, lijkt mij niet de bedoeling dat die er af moet als de aanhanger achter een trekker hangt.
aanhangers onder de 750 kg moeten kenteken van trekkend voertuig hebben, als het voertuig (trekker bv) geen kenteken heeft, dan hoeft de aanhanger dus ook geen kenteken te hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1