Poelie's bij zitmaaier

Hallo TF'ers,

Ik wil graag bij een Simplicity zitmaaier graag een andere poelie dat hij harder loopt. Hoe moet ik dat doen? En de voorste poelie kan niet groter worden want daar zit een kapje omheen.
Hier heb je een link op tractorfan :
tractorfan.nl/picture/763425/

Alvast bedankt.

Groetjes Allgaier R22.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste AllgaierR22: Dan lijkt mij het toch het handigst het kapje weg te halen zodat er wel een groter poelie past.
Allgaier R22
@Wimsumar Maar dat gaat niet.
monteurtje
@Allgaier R22

Dan de achterste poelie kleiner maken.

Ik heb weleens de poelie verhouding omgewisselt, voor een grote achter een kleine... ik kan je vertellen kijk dan uit ivm je beremming.
De remmen van een standaard zitmaaier zijn niks waard, mijn zitmaaire liep uiteindelijk ruim 60km/u maar heb hem vrij snel erna ingeruild voor een quad, dat was stukken veiliger.
Allgaier R22
@monteurtje Ja klopt. Maar op mijn simplicity zitmaaier zit niet eens een rem. Maar bedankt.
Allgaier R22
@monteurtje Maar jij hebt dan dus ook een andere V-snaar nodig. Kun je die zo los krijgen? En hoe kun je het uitrekenen welke V-snaar je nodig hebt?
monteurtje
Tja dat is lastig als je geen snaar hebt, dan kun je m het beste opmeten met een rolmaat, maar de kans bestaat dat je een paar maten moet proberen voor je de juiste hebt.
Allgaier R22
@monteurtje Oke maar hoe heb jij het dan gedaan?
monteurtje
Ongeveer berekend hoeveel de nieuwe snaar langer moest worden door middel van de omtrek van de grotere poelies en de oude te vergelijken, toen een nieuwe snaar besteld en erachter gekomen dat ie nog net iets te kort was en toen een ietsjes langere besteld.
Allgaier R22
@monteurtje Oke bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2