Gestolen!

Tis onbegrijpelijk, maar zelfs blauw-kleurige tractoren worden gestolen..
Evengoed hoort dit niet en zal de eigenaar het niet zo erg vinden om de trekker terug te krijgen, en de dader een tijdje op water en brood.

Deel dit topic

Reacties

kees 956
MBTrac1100
Nog niet op prikkebord
bart99
Kun je veel broodtrommels uithalen he! 😃
Onbekend
Schandalig. Dit is al de derde trekker die tijdens tulpenland klaarleggen wordt gestolen binnen 3 weken.
dorpsrandhoeve
Snap er niks van, wie wil nou zo'n hok.
Boemrang
Quote @dorpsrandhoeve:
Snap er niks van, wie wil nou zo'n hok.

Diegene die dat ding weg gehaald heeft, is er zeker fan van....
Maar het is even goed mooi balen voor de eigen naar...
GD tuning Garyp
Tis erg genoeg, maar de eerste zin van het topic is dan wel weer grappig 😛
Marco3095
Vorig weekend in Zeewolde ook al een JD 6920s met frees bij iemand van het land gestolen.
Onbekend
Jij zal het weten, aangezien je zo te zien voor dat bedrijf werk. Nu moet je met een viercillinder die vier scharen door de zware klei trekken zeker?
+2
rjbouma
Hoog tijd dat er kentekens op trekkers komen. Vergroot de kans van terugvinden en hoeft er niet meer op parallelwegen gereden worden.
Marco3095
@Onbekend Heb daar toevallig afgelopen zaterdag gewerkt maar nog niet eerder. De 6830 op mijn foto's is de vervanger van de 6920s die gestolen is incl. de frees.
ricardo
Als men de daders te pakken heeft stel ik voor om ze met dezelfde trekker te vierendelen dat moet met die pk's wel lukken toch.
nhmonteur
Je kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder startonderbreker en/of een track en trace systeem.
Voor een paar honderd euro is er toch een hoop ellende te besparen.
stannetje96
@nhmonteur om te beginnen met verschillende sleutels..... op slot heeft geen zin, zie je maar weer. Enkelt voor de verzekering
nhmonteur
@stannetje96 ja verschillende sleutel zal wellicht iets helpen, maar heb toch al een paar trekkers gezien waar ze gewoon het contactslot uitslopen en dan gewoon de draden tegen elkaar houden. Met een startonderbreker kan je zoiets tegenhouden. Krijgen ze hem dan alsnog aan de gang dan kan de trekker meestal ook niet rijden, omdat de bak ook uitgeschakeld blijft.
+2
RobinBos
@nhmonteur leveren wij af fabriek inmiddels op vele tractoren, sleutel ID staat opgeslagen in de ECU, matcht die niet, dan kom je er niet mee weg. ECU vervangen voor een ander waar je toevallig een matchende sleutel van hebt wil ook niet, want alle andere controllers accepteren die ECU niet 😉 Lijkt me aardig waterdicht, beter als aftermarket track and trace eigenlijk, die hebben ze toch snel gevonden ben ik bang
JD3010
@RobinBos Dat is van JD zelf dan begrijp ik?
nhmonteur
@RobinBos ja klopt. Maar verkopen jullie dat vaak op een nieuwe trekker? Zie bij ons wel steeds vaker dat er een startonderbreker word ingebouwd. Geloof dat NH ook zo'n systeem kan leveren met een identieke sleutel. Alleen hoe die precies werkt weet ik niet.
RobinBos
@JD3010 klopt, kost niet gek veel, minder als track and trace, en het grote voordeel, hier komen ze niet eens mee weg, hoef je dus ook niet achteraan te rijden.
RobinBos
@nhmonteur alle demo trekkers in ieder geval, en vele klanten trekkers ook, niet allemaal, sommige willen het echt niet, om kosten of praktisch gemak niet. Maar sinds de introductie van de R serie heeft inmiddels een groot deel een identieke sleutel.
Deze moet je overigens nog steeds wel zelf uit het contact halen, ook niet geheel onbelangrijk 😛
Onbekend
@Marco3095 Heeft Marco die gekocht of is dat tijdelijk?
JD 6430 The Best
@RobinBos slechte bezuiniging is dat, geen unieke sleutel bij de trekker kopen kost maar iets van 100€ volgens mij 😉
Melkveehouder6
Leuk dat ze hem niet mee kunnen nemen, maar heb in de grensstreek ook al verhalen gehoord dat ze je uit bed vissen om toch even aan te dringen dat ze de sleutels moeten hebben. Nee laat ze dan maar mee nemen en track en trace erop mag de politie hem ophalen bij die mannen.
Die hoef ik niet in mijn slaapkamer tegen te komen...
johnny p
Ik ken een bedrijf waarbij ze steeds in elke nieuwe trekker/kraan/shovel TWEE track and trace systemen plaatsen. Geen enkele stoute meneer zoekt achter 2 trackers.
+1
cs-agrar
Dat gebeurt vanaf nu dan dus wel..
gezienus
Alles gaat naar het oosten
DNA op tractor

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden water en tractoren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN