Fordson Dexta - gloeierij

Mijn gloeispiraal werkt wel,maar mijisverteld dat er diesel bij moet komen om het te latenwerken. Er zit wel een leiding op maar die is afgeknepen. Heb ik dan iets va een bezinkglas nodig? Net zoals een mf 35 dat ook heeft? Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Onder de tank zit een kraan met een pompje erop, en als je die indrukt, spuit je gasolie over je gloeispiraal heen
looper321
@RobDeutz104
kijk, das een nuttig antwoord.
heeft alleen de fordson dat?
of heeft mijn mc cormick dgd dat ook?
mauricedexta
@RobDeutz104 dus er zou een leiding vanaf de tank naar de inlaat moeten gaan.? Dat is dan toch het opvoerpompje? Er zit wel wat met 2 leidingen eraan 1 gaat naar de brandstoffilter en die andere weet ik zo niet. Daar onder zit ook een hendeltje als je daaraaan beweegt lekt er diesel uit.
oldtimergek
@mauricedexta de leiding vanaf de tankkraan naar inlaat spruitstuk is heel vaak afgeknepen of ze hebben er een afsluitertje tussen gezet. Dit heeft een reden, vaak gaat de tankkraan met de drukknop diesel door laten en dit heeft tot gevolg dat je inlaat spruitstuk volloopt met diesel. Als de trekker loopt krijgt hij bij lekkage ook extra diesel wat niet de bedoeling is. Dus gewoon afgeknepen laten, alleen gloeien is voldoende. Mijn super dexta heb ik helemaal geen gloeispiraal nodig, starten en lopen , zomer en winter. Ik had ook nog een dexta, daar was alles eraf, starten en lopen.
IHC-power
@looper321 een dgd heeft dat niet. 😄
looper321
@IHC-power
op de brandstofpomp (oud model pomp) zit zo een knop bovenop, als je die omhoog trekt en hoog houd, dan zou hij extra diesel geven volgens de handleiding.
klopt dit?
is dit dan vergelijkbaar met volgas?
of wat doet dit?
IHC-power
@looper321 hmm dat weet ik eigenlijk niet.. Nog nooit zien zitten of afgevraagd waar het voor dient. Dat moet ik zeker eens bekijken. Als het in de handleiding zo staat zal het wel zo zijn denk ik. 😄 ben je zeker dat het geen handpompje is om te ontluchten?
looper321
@IHC-power
ik heb je een mail gestuurd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1