Illustratie van:

Deutz D4006 - Koppeling

Hallo Tf'ers

als je de koppeling van onze 4006 wilt intrappen is hij Heel zwaar. en als je hem dan in de versnelling hebt gezet en de koppeling gewoon rustig op laat komen, schiet hij opeens heel snel naar voren net zo als je de koppeling in een keer los laat. mijn vader dacht dat de drukgroep versleten was.

Mvg Jos

Deel dit topic

Reacties

zandvliet-120
Wat als je hem heel rustig laat opkomen de meeste 06en hebben een gevoelige koppeling maar dat went wel
gerjan600
En de vraag is? Wat het kan zijn? Of het de drukgroep is?
JannickDeutz
Ik heb precies het zelfde alleen dan met mijn 5506 heb hem vandeweek in 2en gehaald en de drukgroep was nog goed, ondanks dat die ook heel sterk aangreep maar blijkt dat die helemaal vol vet en troep zit, heb hem helemaal schoongemaakt koppelingsplaat helemaal vetvrij gemaakt nieuwe toplager en druklager er in en nu is alles weer goed.
deutzfanJos
@zandvliet-120 Ook geprobeerd. maar als ik er hele dage op rijd wen ik dr aan maar als ik ff wat weg moet zette ofzo schiet ik weer als n raket weg
twand2505
Jos heb je al gekeken of de koppeling vettig is of dat hij door lange tijd stil staan even vast zit heb je wel vaker gewoon even tijdje mee rijden en ze lopen weer als de brandweer
deutzfanJos
@twand2505 twan deze trekker heeft het al al zo lang als ik weet. Maar ik heb hem nu van mn vader gekregen dus k wil dr nu wel wat aan doen. Bedoel je koppelings pedaal?
unimogboppe
Lijkt er idd veel op dat je koppeling vettig is.
volgens mij kun je hem het beste doormidden halen en kijken wat er aan de hand is. kijk ook goed waar evt de vettigheid wegkomt! (krukaskeering)
twand2505
@deutzfanJos Nee de platen kunnen als ze vettig zijn of als ze lange tijd hebbe stil gestaan als ware hard worden dan pakken ze in een keer of je drukgroep is niet goed dat die hem in een keer pakt
deutzfanJos
@twand2505 oke mijn pa had t altijd van de druk groep. Keer los halen dat ding dan zien we wel.
Matvan
Ja inderdaad, eerst opendoen en kijken vanwaar het probleem komt, vet, veren die moe worden,...
twand2505
@deutzfanJos Jos wel goeie bokjes gebruiken anders krijg je zon ding nooit meer in elkaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
11