Hobby werk fordson dexta

Hallo, ik zoek iets om te doen met mijn trekker als hobby. Zoiets al een houthakselaar er achter , maar dat hebben hier al genoeg.
alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
Weidesleep, bleuter, cultivator, ploeg, frees, mestwagen, maaien, schudden, harken, balenpersen.
mauricedexta
@steyrTom goeie idee en , maar er is denk ik niemand die een dexta met een maaier zonder kneuzer wil. Balenpersen en mestwagen word het ook niet. Heb niet zoveel ruimte. Een beetje cultivator kan hij niet trekken.
martijn1998
@mauricedexta ploegen, een eenscharige ploeg moet de dexta wel kunnen trekken en als je een beetje goed leert ploegen kun je ook mee gaan doen aan ploegwedstrijden.
Wimsumar
Beste MauriceDexta:
Quote @mauricedexta:
maaier zonder kneuzer

Wat er niet op zit, hoef jij niet te kopen.
Wat er niet op zit, hoeft de klant niet te betalen.
De klanten waar jij je op moet richten ( de hobbygrondgebruikers) zullen er niet wakker van liggen dat je geen kneuzer op de maaier hebt.
mauricedexta
@martijn1998 @Wimsumar was ik er vergeten bij te zeggen , maar het was ook de bedoeling dat ik er een klein beetje winst aan over hou. Er zijn weinig hobbygrondbezitters en die hebben zelf wel een trekker met maaier.
oldtimergek
@mauricedexta ik gebruik die van mij bij mijn hobby om bomen te zagen in het bos. Koop elk jaar een 10 tal bomen voor mijn allesbrander en met mijn super dexta en aanhanger haal ik die uit het bos. Ik ken genoeg mensen die het hout met de kruiwagen uit het bos halen, die hebben misschien ook wel belang erbij dat je dat met de dexta doet. Tevens ga ik af en toe coniferen rooien bij partikulieren en dat kan zo'n dexta makkelijk doen. Ook in de kleinere tuinen is dat goed te doen.
valmet6400power
Dat heb ik me ook afgevraagd, voor niet teveel een Dexta kunnen kopen alleen dan kun je er eigenlijk niks mee omdat het een veel te lichte trekker is..
mauricedexta
@oldtimergek ik heb hem ook wel eens gebruikt beetje bomen uit de grond trekken en met kieper weggrijden. dat gaat ook mooi.
AW217
@mauricedexta Als je al met bomen in de weer bent is dit echt wat voor je. We hebben hier met een trekkertje van 26 pk zo'n machine erachter gehad. Gaat prachtig. Kun jij voor je toekomstige klanten bomen "kachelklaar" maken!
mauricedexta
@AW217 ja dat is inderdaad mooi, maar ja z'n ding kost ook al gauw een paar duizend. Ik zal er eens over nadenken en sparen 😉
ed inter
Voordat je zoiets aanschaft kun je er eerst beter van overtuigd zijn dat je Dexta prima in orde is want als je Dexta het opgeeft met zo'n duur apparaat zou niet leuk zijn
Wimsumar
Beste Oldtimergek & MauriceDexta:
Quote @oldtimergek:
Tevens ga ik af en toe coniferen rooien bij partikulieren en dat kan zo'n dexta makkelijk doen. Ook in de kleinere tuinen is dat goed te doen.

Erg riskante activiteit! Onbedoelt en onverwacht kun je gemakkelijk schades veroorzaken aan (onbekende) ondergrondse kabels, leidingen en/of putten en ervoor aansprakelijk worden gesteld!
mike_v
@Wimsumar Dat risico heb je met bijna alle werkzaamheden wel.
Wimsumar
Beste Mike_V:
Quote @mike_v:
Dat risico

Ik bedoel eigenlijk met dergelijke werkzaamheden bij particulieren in dorp/stad/woonwijk.
mike_v
@Wimsumar
Dat het niet verzekerd is bedoel je dan?
Wimsumar
Beste Mike_V:
Quote @mike_v:
niet verzekerd

Het hobbymatige plan van de 15-jarige topicschrijver is niet te verzekeren.
mauricedexta
@Wimsumar ik word over 3 week 16, en trekker is hobbymatig verzekerd. Heb vandaag waarschijnlijk een mestverspreider gekocht.
Wimsumar
Beste MauriceDexta:
Quote @mauricedexta:
over 3 week 16

Niet overmoedig worden A.U.B.!
Ik heb eens kennissen geholpen met mijn trekker/voorlader om grootpakken hooi in de schuur te zetten. Na 'tig' pakken een botsingetje tegen de gevel met duizenden schade als gevolg (aan de schuur). Dit was in een tijd dat er nog geen crisis in banken- en verzekeringswereld was en gebouwen, ongeacht de beschadigingen, alleen maar duurder werden. De verzekering heeft de schade uitgekeerd omdat het (gratis) burenhulp van mij was.
jorisracebyker
Kan je met een fordson dexta ook freesen.En zo ja is er een merk frees te koop.Heb ongeveer een hectare land met grondsoort zavel.
Wimsumar
Beste JorisRaceByker:
Quote @jorisracebyker:
met een fordson dexta ook freesen

Ja, dat lukt wel.
Dat wil zeggen, met een niet al te brede frees (+/_ 1,5 meter).

traktorpool.nl/gebruikt/a-Grondbewerking/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2