Illustratie van:

Vicon Kuilverdeler - Hydraulisch regelventiel

Avond luitjes,

Zijn er TF'ers aanwezig die de interne werking van een gedateerd regelventiel van een UZS170 kunnen verklaren?

Ik heb hier een oude staan voor in de verkoop, maar zowel het snijden als het zakken gaat erg langzaam. Ook slaat deze snel in de overdruk van de trekker. Onze snijder heeft daar geen last van.

Bij het onbelast zakken gaat het ook schokkerig.

Wat kan er intern defect/versleten zijn?

Deel dit topic

Reacties

wessels
Dit is toch een soort ijlgang schakeling? Misschien inwendig klep/veer/kogel versleten.
Ferdinanddijkstra
Klepje in een van de zaagcilinders stuk of zuiger van de zuigerstang afgelopen op het achterste mes , gebeurt erg vaak bij deze types
Valtra-Fordpower
@Ferdinanddijkstra Dan zal ie toch niet meer snijden? Snijden werkt nog prima, en gelijk.
Valtra-Fordpower
Na een tijdje zoeken van ik een onderdelen lijst gevonden van een Triolet ZK, deze is volgens mij aardig gelijk aan de huidige versie qua aansturing. Het grootste verschil is volgens mij dat deze nog een dubbele achtermes cilinder heeft. Wie kan mij aanwijzen waar ik het zoeken moet?

Het betreft pagina 3 t/m 6 [url]download.trioliet.com/downloads/….pdf[/url]
hobbyboer
@Valtra-Fordpower Ik heb er geen verstand van, maar ik dacht omdat je er 2 hebt staan, misschien is het een idee om de regelventielen om te wisselen? Dat weet je zeker dat het probleem daar zit en niet in de cilinders zoals @Ferdinanddijkstra zegt. Ik weet wie het is en ik denk niet dat hij zomaar wat roept.
En als het probleem wel in het regelblok zit zou je bijde tegelijk kunnen demonteren en dan zou je vanzelf een verschil tegen moeten komen. Of denk ik nu veel te simpel?
Ferdinanddijkstra
Het kan natuurlijk in het regelventiel zitten maar ik zit in meer dan 20 jaar in het vak en ik moet de eerste nog stuk hebben . Als er een klepje stuk is in de zij zaagcilinders dan snijd hij nog wel maar alles gaat langzaam dus zou kindswaren eerst zoeken , er zijn gewoon nieuwe klepjes voor te bestellen . Als het achtergesteld een dubbele is kan het heel goed zijn dat een zuiger los zit , dan werkt hij tegen en snijd hij ook langzaam in combinatie met het zakken
Wimsumar
Beste @Valtra-Fordpower Geen beschadigde snelkoppeling op de hydrauliekslang?
Valtra-Fordpower
@Ferdinanddijkstra
Je bedoelt dat ene keerklepje in de zaagpomp cilinder? Achter welke slang zit die verstopt?
Vandaag merkte ik wel dat de ijlgang erg snel uitschakeld, maar zijn veerpakket zag er nog goed uit. Ook heb ik her en der de boel ontlucht.. Mijn idee is wel dat de Usnijder al een heel tijdje buiten heeft gestaan bij de LMB.

Ik wil er best tijd in stoppen, maar alles aan geld brengt ie niet meer op vermoed ik. Het achtermes is iets hol naar binnen en de mescilinder achterop blijkt nog te lekken ook. Ook is het her en der gescheurd bij de achterplaat en zijn de messen ook aardig versleten. Hamoen heeft mij goed voorgelogen........

@Hobbyboer dat is inderdaad een idee die ik zelf ook al had gekregen, maar is evengoed nog weer een hoop werk, en uiterlijk verschillen deze ook nog van elkaar.
Valtra-Fordpower
@Wimsumar Die zijn al overgezet van de nieuwere... 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Kuilverdeler ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5