MTD Zitmaaier - Valt uit

Hallo,
Mijn mtd zitmaaier start goed. Vervolgens kan ik 10 minuten maaien en daarna slaat hij af. Wacht ik 10 minuten dan doet hij het weer 1 minuut. Wacht ik 10 minuten dan doet hij het weer 1 minuut. En zo kan ik in een dag tijd de tuin maaien. Ik heb de bougie vervangen en carburateur en luchtfilter schoon gemaakt. Helaas gaf dit geen resultaat.
Op het moment dat hij uitvalt en ik 10 sec blijf starten blijft de bougie gewoon droog. Het lijkt er dan dus op dat hij geen benzine krijgt. Echter na 10 minuten start hij wel...
Zodra uit uitslaat en ik controleer of hij nog vonkt, is dat ook allemaal goed.

Wie heeft er nog tips?
Alvast bedankt.
gr Martijn
martijn

Reacties

wessels
Staat de choke er niet op? Brandstoffilter schoon?
wiltie63
Misschein de tank die zich vacuum zuigt omdat je zegt dat de bougie droog blijft? hoofdsproeier uitblazen? brandstof filter vervangen?
melle920
Ik denk brandstof filter inderdaad
Wimsumar
Beste Wessels:
Quote @wessels:
Brandstoffilter schoon?

Met suggestie eens.
Daarnaast tank controleren op vervuiling op bodem welke de brandstofleiding dicht zet. (Eventuele kraantje + zeefje verwijderen en schoonmaken).
RemcoJ
Ja ik denk ook dat het de brandstof filter is, ik had laatst hetzelfde probleem..
Zender van de oliedruk vervangen , die begint te storen als de motor warm is , gebeurt vaker
martijn
Bedankt allemaal voor jullie reacties. Benzinefiltertje is nog schoon. Ik ga even kijken wat er gebeurt als ik de benzinedop eraf laat (zodat tank niet vaccum zuigt).

Zender van oliedruk vervangen.. Wat kan ik die zender precies vinden?

Bedankt weer.
gr
Prutser№1
Start goed, slaat na ca. 20 seconden af. Vijf minuten later doet hij het weer, ca. 20 seconden. Het lijkt erop dat de vlotterbak leeg is en de aanvoer stokt. Of dat er iets is met de brandstof. Nee dus. Het was de NGK-bougie. Nieuwe erin en het werkt weer. Blijkbaar een wereldwijd probleem. Er was niks te zien aan de oude bougie, zag er prima uit. Maar het was dus toch de oorzaak.
THE Mechanic
Zit er onder op de carburateur een uitsteeksel met een of 2 stroomdraadjes er aan? Dit is een anti naknal relais. Deze sluit de hoofdsproeier af en last zo geen brandstof meer door. Deze werkt dmv een spoel en die kan kapot zijn. Als die warm wordt functioneert die niet meer. Koelt hij af dan wel weer.

Geeft nogal eens een probleem dat relais. Vervangen of een carburateurboutje erin (origineel) ff kijken of het een Walbro of Nikki carburateur is.

Mocht dit het niet zijn, controleer dan eens de kleur van je vonk. Is deze te veel oranje en niet helder blauw dan is je spoel kapot.

Kleine kans bij een MTD is nog dat een veiligheid dwars ligt. Probeer dit uit door het stekkertje van het zwarte kabeltje dat uit de motor komt bij de startmotor los te maken. Dan gooit hij de ontsteking niet meer aan de massa als er een veiligheid foutief is.

Mvg.
Twan
THE Mechanic
Ps. Kan ook nog je brandstoffilter zijn. Als er geen pomp tussen zit dan heeft een universeel filter met papierfilter een te geringe benzine doorlaat. Het is beter om dan een origineel filter van B&S te gebruiken. Deze zijn smal en rood van kleur en hebben een grotere doorlaat.

Mvg.
Twan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!