Illustratie van:

Fordson Dexta - Toerenteller

Hallo
Ik heb op mijn fordson dexta een nieuwe aandrijfkabel voor de toerenteller erop gezet. De toerenteller deed het al jaren niet meer. Dus ik heb er een nieuwe kabel eropgezet. Alles weer terug en starten. En ja hoor de meter deed het weer maar. Na een paar seconden zakte de meter weer terug naar nul hij deed niks meer! Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Had je de motor uitgezet? 😃

Nee gekkigheid, als je de kabel bij het blok loshaalt en zelf ronddraait (met een boor) doet ie het dan wel? Anders weet je dat het of in de aansluiting achter de meter zit of dat je aansluiting bij je blok stik is 😄
jelledexta
Ik heb hetzelfde probleem en weet wss de oorzaak. doordat de oude kabel er nog op zat? is het gedeelte waar de kabel in de motor gaat dolgedraaid, weet zo snel even niet waar de kabel er in gaat maar je kan hem bij de brandstofpomp ergens op draaien, daar gaat het 4kante staafje dat in de kabel zit in en waar hij in gaat is dolgedraaid. dus nieuwe kabel erin maar de kabel draait niet.
jammermaarhelaas
Mijn advies is om de tellerkabel met de hand te draaien, tussen je vingers "rollen". Nu zal de tellernaald, als de teller zelf dus nog werkt, allicht wel een stukje los komen.
Heb je er een boormachine op staan dan maak je allicht veel te veel toeren, plus dat je het risico hebt dat je de verkeerde kant op draait (in combinatie met een hoog toerental geeft dit het risico dat je juist de hele boel vernielt).

Wat je ook kunt doen is even de tellerkabel bij de teller loshalen en dan kijken of de kabel draait bij draaiende motor.
Zo heb je dus je teller en je kabelaandrijving gecontroleerd.

succes
patrick-sluis
Bedankt voor de snelle reactie.
Ik zal u advies even een keer proberen
Dat de aansluiting bij de brandstof verot is zou ook kunnen. Vond het wel raar dat hij het even deed en daarna niet meer.

Bedankt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!