International 624 - gooit versnellingsbak olie eruit als hij warm is

Hallo,

als m'n inter warm wordt gooit hij er olie uit bij de overloop/ ontluchtingsbout ( bovenop de versnellings bak achter de versnellingspook ) ook wordt de versnellingsbak erg warm. wat kan de oorzaak daarvan wezen ?

Deel dit topic

cormickthebest

Reacties

mickheijboer
Heb je er wel 1 soort olie in zitten. Sommige olie soorten kunnen niet bij elkaar en gaan dan schuimen waardoor hij olie uit de ontluchting kan gooien
Arrie94
Lekke hefcilinder?
cormickthebest
Arrie94 wat heeft dat met de hefcilinder te maken dan ?
mickheijboer maar waarom wordt de bak dan zo warm ? je kunt je hand er niet meer ophouden
Arrie94
@cormickthebest Ik weet niet precies hoe het in zo'n 24 bak in elkaar zit, maar als je hefcilinder lekt komt bijv. hydro olie in de versnellingsbak waar tandwielolie in zit, deze kookt over/wordt warm... Is een mogelijkheid.
mickheijboer
@cormickthebest Lucht in de olie zorg ook voor warmte. Maar kan ook goed zijn als hij nu ver boven pijl staat dat de bak vol loop met hydrauliek olie.
cormickthebest
Hoe kan ik dat oplossen dan ?
Arrie94
@mickheijboer Da's een goeie. @cormickthebest Heb je bak en hydrauliektank al gepeild?
Arrie94
Quote @cormickthebest:
hoe kan ik dat oplossen dan ?

Is makkelijk te testen. Werkt de hef goed of regelt hij bijv continu bij?
mickheijboer
@Arrie94 Kan goed zijn ja de pakking gaat ook wel is lek onder hefdeksel. Maar ik ga er van uit dat hij het peil gecontroleerd heb
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!