Mc-Cormick D 439 - Agriomatic afstellen

Hallo,

Bij mijn Cormick D439 klopt niks van de Agriomatic, Beide kanten stonden niet gelijk, en ik heb geprobeerd om hem goed af te stellen, alleen lukt dat mij niet.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat doen moet?

Als ik beide instelschijven op de eerste markering zet, kun je de hendel wel in de voorste gang krijgen, maar als je deze dan weer terug doet is er een grote "tik" te horen. Dit lijkt mij niet goed.

En als ik hem verder ga stellen, blijft de hendel niet in de voorste gang staan. dan schiet deze er uit.

Of is de lamellenkoppeling versleten?

Groet Albert
Albertmc

Reacties

Oldtimer-fan
Die klik wat jij bedoeld heeft mijn IH 423 ook als ik 'm in en uit de lage gang zet. Kan volgensmij geen kwaad. Maar hoe je moet afstellen zou je aan @IHC-power kunnen vragen
IHC-power
Die klik is inderdaad normaal. Met de 2 regelschijven kan je de agriomatic bijstellen wanneer die begint te slippen. Wanneer de agriomatic slipt, moet je die schijf aan de linkse kant van de trekker met de klok mee draaien om de platen terug goed te doen pakken en het slippen te verhelpen. Wel aan beide kanten JUIST evenveel bijstellen. (aan de rechtse kant van de trekker dus tegen de klok in). JUIST evenveel, en enkele millimeters per keer is genoeg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!