Schakelen jd 3130

Ik heb vandaag een jd 3130 gekocht allen zou iemand mij uit kunnen leggen wat de linkse handel is, achteruit enzo en welke kant op en rechts?

Hij heeft 6 versnelling
135
246 volgens mij en dan hi/lo?

Alvast bedankt,

mvg Gerjan

Deel dit topic

Reacties

john deere 1120
De linkse in om vooruit of achteruit te gaan dn de rechtse is de versnelling waarin je vooruit of achteruit wil
gerjan600
@john deere 1120 en de rechter heeft er 6? En linker hendel links naar voren is de hoge giering?
john deere 1120
@gerjan600
Als je bij men 1120 de linker hendel naar voor duwt staat hij in zijn laag voortuit doe je hem naar achter dan staat hij in achteruit en doe je hem naar links en dan naar achter ( bij jou naar voor) dan staat hij in hoog vooruit en dan kan je met je rechts 1,2,3,4 hoog of 1,2,3,4 laag of 1,2,3,4 achteruit kiezen maar het kan dat het bij jou maar tot 3 gaat.
OhDeere
Dit moet duidelijk zijn. 2 mogelijkheden: met en zonder parkeer. Ik heb persoonlijk de 3130 met parkeer nog nooit gezien. In combinatie met de oranje hendel op het dashboard (Hi-Lo) heb je dus 12 versnellingen vooruit en 4 achteruit.
erik9831
@john deere 1120

Duw je de rechter hendel in zijn 1,2,3,4 dan ken je de linkse hendel naar links duwen en dan nog naar boven. De handrem. 😄
Boemrang
Soms vraag ik mij wel eens af, kopen jullie een tractor gewoon via internet of toch bij een handelaar of bij een boer????
Dan hebben jullie de tractor gekocht en dan komen de vragen, hoe zit dit, hoe werkt dat...
Wordt er bij de koop nooit gevraagd hoe alles werkt????
gerjan600
@Boemrang dr zitten geen stickers op, en en ik weet wel hoe je hem aan het rijden krijgt maar hij liep naar mijn gevoel zachtjes.
Loeideutz
@Boemrang Dat gevoel bekruipt mij ook wel eens. Ze horen van vriendjes dat een tractor "leuk" is. Ze kijken op internet, zekopen wat, ze gaan het halen. Vaak wordt het niet naar huis gereden. En thuis beginnen ze dan uit te zoeken en vinden wat ze gevonden hebben, met als gevolg dat ze lid worden van TractorFan.
gerjan600
@Loeideutz Ik zit al paar jaartjes op tf en rij vaak met trekker en waarom is het erg om zoiets te vragen. Ik woon op een boerderij en dan zou ik geen trekker kopen?
Boemrang
Quote @gerjan600:
dr zitten geen stickers op, en en ik weet wel hoe je hem aan het rijden krijgt maar hij liep naar mijn gevoel zachtjes.

Soms is iets wel mogelijk te begrijpen of te snappen..
Als je een tractor hebt gekocht of wat dan ook, dan laat je toch informeren en alles uitleggen hoe alles werkt, is dit nou zo moeilijk...
Loeideutz
@gerjan600 Vragen is helemaal niet erg. Daar wordt je slimmer van. Maar zoals meneer @Boemrang ook al zei: waarom vraag je dat niet direct als je de trekker aan het kopen of afhalen bent. De vorige eigenaar is deskundig omdat hij de laatste gebruiker is, en kan je dus het meeste vertellen. Je bent ook niet de enige, je hebt alleen de pech dat je het nu op je bord krijgt. Er zijn er veel meer als jou die van zulke vragen stellen. En dan bekruipt mij, en dus meerdere het gevoel: waar zijn ze mee bezig. Met andere woorden: is dit de juiste plek voor je vraag? Of heb je er per ongeluk al een aantal over geslagen.
john deere 1120
@erik9831 oej 😄 kdacht dat da het zelfde was als bij een 1630 of 3050
erik9831
@john deere 1120

Bij mij is het als volgt op de 1120:

linker hendel
P I
II R

rechter hendel
1 4
2 3

3 of 4 kunnen nu wel omgekeerd staan
JD3010
@erik9831 Jij hebt dus ook geen handrem. Werkt eigenlijk wel makkelijk die P, alleen zorg er wel voor dat die niet onder spannning komt te staan, want dan krijg je die er weer moeilijk uit.
erik9831
@JD3010
Het is inderdaad zo dat het niet een echte handrem is ... Het is eigenlijk een versnellingsbak blokkering.
JD3010
@erik9831 Dat weet ik, ik heb er ook een 1120 met een P.
3130ls
@JD3010 mijn 4040 heeft ook een p stand en geen handrem haha
JD3010
@3130ls Maar dat is een USA-bak, die hebben dat allemaal. Mijn 3010 ook.
mdoornekamp
@3130ls onze 4240 heeft p en handrem
JD3010
@mdoornekamp Dan heb jij een duitse. Heb je die nog niet verkocht?
3130ls
@mdoornekamp oo apart misschien optie vroeger?geen idee haha
mdoornekamp
@JD3010 mag hem van me broer nog niet verkopen. Deze zomer net andere banden rondom gekocht. Heb je belangstelling?
JD3010
Quote @mdoornekamp:
Heb je belangstelling?
Nee hoor, ik heb voorlopig wel genoeg trekkers in de schuur staan. Maar ik las pas van je dat je die te koop had staan, vandaar.
mdoornekamp
@JD3010 Hij is eigenlijk nog niet te koop. We zoeken nog een keer een 6820 of iets dergelijks erbij en dan mag ie wel weg.
JD3010
Quote @mdoornekamp:
Hij is eigenlijk nog niet te koop.
Maar als die genoeg opbrengt dan wel? 6820's zijn er genoeg te vinden lijkt me. 😉 Ik weet er trouwens nog wel 1, een goeie denk met AP.
deeremeneer
Quote @mdoornekamp:
Heb je belangstelling?

Ik wel.
JD3010
@deeremeneer Stap in de auto en ga kijken. 😄
mdoornekamp
@deeremeneer motor 1500 uur na revisie. Totaal 9000 uur. hi-lo omgekeerd. loop 43 km
deeremeneer
@mdoornekamp Oja motor gereviseerd? Wat was er mee?
mdoornekamp
@deeremeneer dealer had de sensor van het luchtfilter uit de aanzuigbuis gedraaid voor een andere trekker. Trekker stond toen nog in de showroom. Toen wij hem kochten zijn ze vergeten er een nieuwe in te draaien. Daar kwamen we een jaar later pas achter. Dus veel stof gevreten. Volgens mijn alleen verbust toen. Krukas was prima.
deeremeneer
@mdoornekamp Oke duidelijk verhaal.
JD3010
@mdoornekamp Dure sensor geworden. 😉
mdoornekamp
@JD3010 Voor mij ja. Was al dik een jaar later dus garantie ho maar.
JD3010
@mdoornekamp O, dat is dan helemaal balen. Zij hebben er ook niks aan mee gedaan?
deeremeneer
Ik weet dat we bij mijn eerste werkgever een keer een Fendt hadden opgespoten en daar was om de een of andere reden het luchtfilter uitgehaald. Daar kwam de nieuwe eigenaar ook achter na een dag rotoreggen.
mdoornekamp
@JD3010 Nee zijn naar een ander adres gegaan. Die rijden zelf ook trekker trek met deze Amerikanen en kunnen die motoren wel dromen
3130ls
@mdoornekamp is wel hun fout geweest zou ik zeggen
mdoornekamp
@3130ls Ja op zich we. We kwamen er ongeveer een jaar na dato achter dat de plug ontbrak. Je hoopt dan dat het mee valt. Daarna nog een jaar of 4 doorgereden, maar olieverbruik werd steeds hoger. Op den duur 2 zuigerveren gebroken toen wou het niet meer
JD3010
@deeremeneer Bij Agrifac hebben ze een keer bij een bietenrooier de afdekdoppen in de motor laten zitten waardoor de motor bijna geen koelwater kreeg. Dat was na 2 km de motor vast.
deeremeneer
@JD3010 Tja we blijven natuurlijk alllemaal mensen he
JD3010
@deeremeneer Klopt, maar het meeste werk was om die rooier weer terug te krijgen. Die sleep je niet even terug.
3130ls
@mdoornekamp als het dan allen de zuigers en bussen zijn,is het wel duur maar nog wel te doen.
john deere 1120
@erik9831 de mijne heeft geen handrem
dresje80
Mischien is die voor de schietstoel 😃
case ih 956 xl
De linkse is om vooruit en achteruit te gaan en daar zit ook hoog en laag bij en de rechtse is voor de versnelling waarin je wilt rijden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
45
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2