John Deere 2130 - geluid

Hallo,

Ik heb sinds kort een 2130 met cabine. Als ik de tractor start en ik zet hem geheel in z n vrij maakt de tractor een geluid. Zodra ik hem in hi lo of achteruit zet, niet in z n versnelling heb staan is het geluid weg. Verder als ik hem in de versnelling heb staan en ik wil van hi-lo naar achteruit of andersom maakt hij knarsend geluid.
Wat kan dat probleem zijn?
Alvast bedankt voor uw reactie.
gjka

Reacties

Mielmonteur
Trillingsdemper in de koppelingsplaat denk ik... Dan liggen de veren er los in en dat ratelt/klappert
Wimsumar
Beste GJK: Bij een JohnDeere 2130 moet je stilstaand schakelen tussen de hoge/lage en achteruitgroep. (En uiteraard met volledig ingetrapt koppelingspedaal) Dan kun je zonder tandengeknars schakelen.
Het eerste "bijgeluid" weet ik niet maar lijkt me niet problematisch.
RvM96
Ik denk ook dat wat @Mielmonteur] zegt maar dat kan verder geen kwaad.
john deere 1640
Moet je aan de zei kant op de bak zit een plaatje met boutje tien als je die los haalt kun je in je koppeling kijken of althans in het huis waar de koppeling in zit kijken of daar niks mee aan de hand is en dat schakelen klopt deze bak is niet gesynchroniseerd
Wimsumar
Beste T.F.-ers: Sommigen worden helemaal lyrisch van John Deere-geluid. "paòòòh 😉

dumpert.nl/mediabase/6572016/…
Trekkerrfan2130
@Wimsumar Haha die is geweldig.
deeremeneer
Gewaagde uitspraken hier. Een onbekend geluid waarvan je niet weet wat het is als niet problematisch omschrijven.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!