Illustratie van:

Deutz D8005 - versnellingsbak

Hallo, heeft u soms ervaring dat er olie lekt vantussen de pries as en de holle as ? op de tekening vind ik niet zo snel een dichting.
Mvg Bert

Deel dit topic

Reacties

jmos
Ik weet niet of de bak van een d8006 hetzelfde is maar die van ons heeft hetzelfde probleem
erik9831
Hier is de D4006 één complete olielek 😄
KubotaB6001
Mijn D5505 (ZF A216) had die ziekte ook, er zit een blauwkleurige dichting tussen met ook een ijzeren ring in, maar toch anders dan een standaard oliekeerring. Hoe dat ding juist heet weet ik niet meer, maar ik ben met de oude naar Imes geweest en heb aan de hand van de afmetingen van de assen een nieuwe gevonden zonder problemen (hadden hem zo liggen).
Arrie94
Als het net zo een bak is als de 8006 zitten er 2(!) kleine keerringen in... Wat zie je als je het schoon maakt en er tussen schijnt met een lamp?
Deutzfreak Nr 1
Niets, de priesas van een 8006 kan je er zo uit nemen, die van een 8005 niet
KubotaB6001
@Deutzfreak Nr 1 Zo zag het bij mijn D5505 uit:

Het stuk as dat uit de bak steekt, daarover schuift de binnenste as. Over dit geheel schuift dan een bus waar aan één stuk een tandwiel aan verbonden zit (dit steekt door het grote gat waar het stuk as op de foto uitsteekt). Aan de binnenzijde van deze bus zat die dichting die ik eerder beschreef, door deze dichting liep dus de binnenste as, en zo sluit de binnenste as op de buitenste af. De buitenste price-as schuift over de buitenste (vertande) zijde van deze bus. Ik vermoed dat het bij de ZF A230 wel gelijkaardig zal zijn, vermits het toch dezelfde bouwserie van versnellingsbak is, alleen iets zwaarder.
twand2505
@KubotaB6001 Ik heb het zelfde probleem met mijn 4006 moet ook nog keer doormidden maar heb weinig tijd vanwege mijn werk hoelang deed u er over om hem doormidden te halen? als de koppeling er uit licht lukt mij dat in een uur maar om hem hier doormidden te halen heb ik er geen ervaring mee.
KubotaB6001
@twand2505 Op 4 avonden van een uur of 6 werk was hij op 2 plaatsen doormidden geweest en terug dicht (motor+koppelingshuis en koppelingshuis+versnellingsbak)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D8005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
155