Kentekenplaat maakt het (landbouw) verkeer veiliger?

Den Haag – De Raad van State (RvS) vindt dat de invoering van kentekens op trekkers effectiever is voor het verbeteren van de verkeersveiligheid dan het invoeren van een trekkerrijbewijs. Dat blijkt uit het advies dat de Raad heeft gegeven op het wetsvoorstel voor invoering van het T-rijbewijs van minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen.

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Is al ooit een discussie over geweest, stel voor dat je die opzoekt ipv. een nieuw topic te maken...
DennisWeerd
Vind het niet zo gek dat ze de snelheid opkrikken naar 45! nu mag je officieel 25, naja met trekker gaan ze niet moeilijk doen, maar als je 40 rijd met unimog word je direct aan de kant gezet..
GROENEDEERE
@DennisWeerd

hier rijden ook enkele unimogs. die zijn nog nooit aangehouden. zal t misschien aan de chauffeur liggen? of t rijgedrag?
gerben
@GROENEDEERE heeft vaak inderdaad met het rijgedrag te maken,ik rij zelf in de stad{Zwolle in mijn geval}nooit harder dan 50.En je moet gewoon altijd goed opletten of je politie ziet.
1046
@DennisWeerd ken er verscheidene die een bekeuring kregen die harder dan 25 km/uur reden
DennisWeerd
Ik reed volgens die kerel 45, was te hard zei die.. had wel bekeuring omdak er geen afgekotte 3hoek op had.. tuig;p @GROENEDEERE@gerben@1046
gerben
@DennisWeerd ik heb er ook geen driehoek op,vind het geen gezicht op een oldtimer.
GROENEDEERE
@DennisWeerd

hoezo tuig? wat verplicht is heb je je aan te houden. dus terechte bekeuring. wes blij dat ze je geen bekeuring geven voor de snelheid. 20 km te hard das geen kattezeik
1046
@gerben is ook geen gezicht , maar wel verplicht
Tom VB
Hier bekeuren ze gemiddelde trekkers die 40 rijden ook al. Het beste is denk ik om niet op te vallen bij die lui. Doe maar gewoon dan rijden ze je voorbij. Zorg dat de boel goed voor elkaar is (belading, uitstekende delen, verlichting etc ) dan loop je weinig risico. Houdt spiegels en verlichting schoon dan laat je zien dat je het verkeer serieus neemt.

Ik zie een kenteken puur aleen als geldklopperij, dan kunnen ze ook makkelijker bekeuren. Zie ook de andere topics eens.
jelledexta
Dat G of T rijbewijs kan geen kwaad naar mijn idee. Kentekenplaat ook niet maar zou wel tot last zijn mbt snelheid, belasting, etc
Adri-JD850
Eerst de kenteken plaat op de trekker , daarna wegenbelasting op het kenteken, en als dit niet genoeg geld opbrengt gaan we een rijbewijs invoeren, de begroting moet toch wel kloppen anders kunnen we niet nog meer geld uitgeven aan "hulplanden".
DennisWeerd
@groenjohndeere ja foi.. t zijn mijn vrienden niet ofzo..
steyrlanzboy
@jelledexta zijn er niet somigen tractors die een kenteken plaat hebben

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0