Illustratie van:

Fendt 612 - foto's gevraagd fronthef 612 lsa-e

Hallo,
sedert enige tijd ben ik trotse eigenaar van een 612, er is een originele fronthef bij maar niet gemonteerd.
graag had ik enkele foto's gehad om te weten waar de olieslangen moeten worden aangekoppeld want deze zijn er niet bij geleverd. de zuigers zijn dubbelwerkend.
onder de neus is 1 leiding met snelkoppeling voorzien maar weet niet of deze van toepassing is voor fronthef of voor de aftakas vooraan(die er trouwens ook niet meer bij was...)
mocht er iemand in de buurt van Kortrijk Belgie een 600 hebben met originele fronthef mag dat ook altijd even laten weten.

Alvast bedankt
Bruno

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Als het goed is heeft jou 612 e ook mid mount ventielen net voor de kabine aan de rechter kant daar kun je de snelkoppelingen van de fronthef insteken en omsteken om ze op een andere hendel te zetten.
aansluiten op cylinders is makkelijk de 1e links onder knietje op de 2 rechts onder T stuk slang er tussen en van rechts voor onder naar de mid mount ventielen rechts voor de kabine.

bovenste koppelingen idem maar dan op de andere slang naar de ventiel aansluitingen. aankoppelen en als het verkeerd omzit de slangen omwisselen aan de snelkoppelingen

als je geen midmount hebt de slangen langer laten onder de kabine door naar achteren en daar inpluggen
Fendt926Driver
Foto van een 615 e maar misschien heb je er wat aan

bruno
@Fendt926Driver Bedankt voor de reactie, heb deze ventielen niet staan voor de cabine,dat is juist beetje mijn probleem dat ik niet zie onder de trekker waar deze juist moeten worden aangekoppeld.
Vandaar dat ik graag enkele duidelijke foto's van het geheel had gehad.
heeft iedere 600 met fronthef midmount ventielen??
de trekker is door vorige eigenaar nieuw gekocht met de fronthef erop dus niet achteraf op gezet.
mvg Bruno
bruno
@Fendt926Driver denk dat de fronthef van op de foto geen originele is van Fendt.
Zou je niemand kennen die toevallig frontaftakas liggen heeft?
was er bij mij ook op maar vorige eigenaar heeft hem kopot gereden...
bruno
@valmet6400power bedankt, heb hem bericht verstuurd.
Fendt926Driver
Quote @bruno:
heeft iedere 600 met fronthef midmount ventielen??
nee niet allemaal wel veel. mijne had het omdat er een frontlader op gezeten had.

maar nu kun je de slangen van de3 fronthef toch onder de kabine door leggen en naar achter in de snelkoppelingen steken?

kun je ook wisselen of je fronthef op de kruishendel of op de achterste hydro hendel wilt.

fronthef op mijn 615 was een zuidberg.

frontaftakas kom je maar zeer zelden tegen op een 600 origineel omdat ze bijna allemaal al kapot zijn gegaan. zat ook een soort vloeistof koppeling in.
MR T
Bruno,ik zou het eens vragen aan Herve mylle.
Zij zullen wel de technische fiche's hebben.
bruno
@MR T ben daar vanmiddag geweest en hervé zelf gehad maar wist ook niet veel meer te zeggen. was gehaast moest nog depannage doen
bruno
@Fendt926Driver ja aftakas zal speld in een hooiberg worden denk ik maar heb nog tijd hé...
dus volgens u moet ik met mijn leidingen helemaal tot vanachter en daar gewoon aansluiten op een dubbelwerkend ventiel? dat zal origineel toch niet op die manier gedaan geweest zijn denk ik? is niet zo proper en je bent ventiel vanachter kwijt. de leidingen die van u midmount komen gaan die ook naar vanachter of ergen in een distributeur onder de tractor?
Fendt926Driver
Quote @bruno:
is niet zo proper en je bent ventiel vanachter kwijt. de leidingen die van u midmount komen gaan die ook naar vanachter of ergen in een distributeur onder de tractor?
midmount ventielen zijn gewoon met een T stuk afgetapt van de ventielen blokken waar normaal de slang met een kniestukje de stuurschuif verlaat zit er dan een T stuk.

een 600 E serie heeft maximaal 4 dubbelwerkende ventielen en een ervan zal de fronthef zijn.

als je rechtstreeks op de stuurschuif maakt kan die ook niet meer achter aangesloten worden.

vond het altijd fijn om keuze te hebben op welk ventiel de fronthef zat. met maaien zat de fronthef op de kruishendel naar voren en de achtermaaier op de kruishendel opzij had je maar een hendel nodig op de kopakker. bij bemesten zat de hef en afsluiter op de kruishendel en zat de fronthef met frontgewicht op de achterste hendel.

had er ook wel een kogelkraan tussen zitten als ik eerst de hef ophaalde en die dicht deed kon ik ventiel achter gewoon gebruiken
Arrie94
@Fendt926Driver Wat zou zo'n Zuidberg PTO-tje kosten? Blijft dat bij €2000 of gaat dat wel over de €5000?
Fendt926Driver
Quote @Arrie94:
Blijft dat bij %u20AC2000 of gaat dat wel over de %u20AC5000?
voor 5000.- heb je een complete zuidberg fronthef voor de trekker. meestal zeggenze de helft voor de hef en de helft voor de aftakas. dus rond de 2000.- zal het wel liggen.
weet niet of je dan die nieuwste hebt met 2 toeren en electro hydr bediening
bruno
De hef heb ik liggen,pto kan nog even wachten.
mocht er hier iemand zijn op het forum die een 600 met ORIGINELE fronthef heeft, gelieve mij enkele foto's door te sturen waar de leidingen naartoe lopen die fronthef bedienen.
leidingen helemaal naar achter brengen en kraantjes tussensteken is geen slecht gedacht maar zou graag eens ZIEN hoe dat werd gedaan van fabriek af.
alvast bedankt
mstammes
Als je mij je emailadres even geeft heb ik wat fotos voor je
bruno
@mstammes
hallo,
bedankt voor de reactie!!
mijn e-mail adres is brunomonteyne@hotmail.com
zou super zijn mocht je mij kunnen helpen!

mvg Bruno

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!