Illustratie van:

John Deere 6400 - Parkeerhandel P werkt niet meer

Parkeerstand van jd 6400 ligt eruit.De kabel is niet gebroken.Wel hoor je ...als je achteruit rijd een tikkend rattelend geluid onder de versnellingshandels.

Mijn vraag is ,wat het kan zijn ?....De kabel is niet stuk.

alvast bedankt voor de reactie

Deel dit topic

Reacties

stefaanp
Veer voor terugtreksysteem parkeerhandel kapot
jd user
Moet de trekker dan in tweeen?.. of zit ie aan de buitenkant
jd user
De veer aan de handel is nog goed.Heb de paneel open liggen
johndeerefavo
Het zit onder de cabine , hij rolt gewoon door als je hem in de P stand hebt ? wij hebben het ook een keer gehad bij de 6110 😞
markgoudsblom
De p volgensmij een blokkering in je versnellingsbak maar dat weet ik niet zeker
jd user
Hoe moet ik deze veer dan bereiken?...Ik zie wel een eivormig gat in het frame.Of heb ik daar speciaal gereedschap voor nodig?..
johndeerefavo
Onder de cabine , in het frame zit een ei vormig gat of kapje , daar zit als goed een verbinding die los is gegaan , ik denk dat dat het is 😉
jd user
@ johndeerefavo,

Bedankt voor de info ,ik ga meteen aan de slag.
haasjeRens
Ik denk dat het blokeer mechanisme in de bak afgebroke is dat is een gaffel met 3 tanden die tanden zullen wel kapot zijn en dat is best wel een flinke operatie.. cabine cantelen en powerquad er uit en bak er uit en dan die gaffel er uit.. ik zou de olie er aflaten en de zuigzeef er uit en er een keer met een machneet door roeren om al het ijzer er uit te vissen en ik zou dat blokkeer mechanisme laten voor wat het is..
jd user
@ jd4050,

Er zit gelukkig geen gat in de bak.
jd user
@haasjeRens,

Hier kan ik al uit opmaken dat als ik dit laat uitvoeren ,mij dit flink geld gaat kosten.Heb je enig idee wat dit grapje zal gaan kosten?..
StevenBomers
Blijft de sensor waar de pook tegen aan komt niet gewoon hangen? Ik werk namelijk bij een jd dealer en daar zien we dat wel vaker
deeremeneer
@StevenBomers Welke sensor?? Dit is een mechanische blokkering.
john deere 7810
@StevenBomers

ja dat komt zo vaak voor! vooral bij de 00 serie!
john deere 7810
@jd user

stel dat je tanden afgebroken waren dan heb je ook geen parkeer stand meer, als je de hendel in de parkeerstand hebt staan en je kunt de trekker nog verollen. dan wil het wel eens gebeuren dat deze tanden breken. maar komt alleen voor bij ruw gebruik.

stel dat je de olie er af laat/afgelaten hebt. en je hebt je grof filter er uit. maak het in de bak dan heel goed schoon en ga er met een magneet door zodat je zeker weet dat je geen ijzer in je pomp krijgt.

maar zou eerst alles buiten de bak langslopen of er geen spanstift slecht is/gebroken
jdmonteur
Ik denk dat je de spanstift hebt gebroken van de bediening hendel van de p stand. deze zit aan de versnellingsbak.
StevenBomers
@deeremeneer de versnellingspook komt tegen een kliksensor aan en die wil vrij vaak blijven hangen en dan werkt de parkeerstand niet meer
radium45
Een reden temeer om nooit de P stand te gebruiken maar gewoon de handrem. Stel er rijd iemand achter op de eventuele aanhanger die je erachter hebt zitten, grote kans dat je bak ook naar de uier is.
johndeere6506
@StevenBomers lezen is ook een vak he... Dr zit geen sensor bij de 00 serie op 😉
StevenBomers
@johndeere6506 haha sorry was verward met de 10&20serie
jd user
@ jdmonteur,

Maar als de spanstift gebroken was,dan moet hij toch niet rakke takke aan de P kabel.Want als ik achteruit rijd dan beweegt de kabel heen en weer.Dus denk ik dat de stift heel moet zijn?....Of is dat onjuist?..
jd user
Of is er hier een monteur die hem voor mij maken kan?...
john deere 7810
Er zijn hier wel meerdere monteurs op het forum.

maar voor zoiets hebben we een dealer in de buurt!
john deere 7810
Je moet niet gaan denken dat we het er neer zetten wat exact het probleem is. dat is zowiezo moeilijk/niet te zeggen zonder het te zien/horen/ruiken of wat dan ook.

want als we hier een duidelijk antwoord op gaan geven. helpen we je simpel van je probleem af en helpen we je mechanisatiebedrijf niet echt mee.....

of je volgt raar op terwijl het niet klopt en je het veel geld gaat kosten, en ja wat dan?
steyr 9087
Beter gewoon naar een mechanisatie bedrijf rijden die weten mischien wel zo wat het probleem is
jd user
Bedankt voor jullie reacties.Als ik de oorzaak gevonden heb ,dan meld ik het bij dezen.
JD3010
@jd user Oorzaak al gevonden? 😉
jd user
Is nog niet gerepareerd,maar laat het voor wat het is.De drie tanden van de parkeergaffel zijn er af gebroken.Oorzaak?...Opa heeft hem tijdens schakelen op de grote weg in plaats van in de F helaas in de P gedaan.We gebruiken de handrem nu.Maar dat gaat ook wel goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!