Afzet dikke fractie

Hallo Fan's

Voor een onderzoek voor school bekijken wij de verschillende mogelijkheden voor de afzet van varkensmest. Dit kan gewoon afgevoerd worden of eerst verwerkt en dan pas afgevoerd.

Wij bekijken verschillende mogelijkheden, en hebben hierbij verschillende outputstromen. Een van deze stromen is een dikke fosfaatrijke fractie welke overblijft na het scheiden.

Hebben jullie ervaring met het afvoeren van deze dikke fractie? wat kost dit? We hebben al contact gehad met mesthandelaren, alleen horen graag jullie mening ook!

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Stef_S
Van Kuijk Helvoirt heeft een nieuwe scheider van Veenhuis draaien.. Door warmte draaien zij er een fosfaatrijke dikke fractie uit die aan alle normen voldoet en geëxporteerd kan worden als compost. Mest geur zit er ook niet meer aan.

Verwerken is niet het juiste woord, noem het eerder bewerken. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met Houbraken uit Bergeijk, dan moet je vragen naar Frans Houbraken. Zij passen omgekeerde osmose toe met polymeer. Zij hebben geprobeerd de dunne fractie te gaan labelen als kunstmest, dit is er helaas niet doorheen gekomen. Zij rijden de dikke fractie uit als vaste mest. Qua drogestofopbrensten moet je denken aan een 34%.
Mark-JD
Bij ons komt Usbilang wel in de wintermaanden koeien mest scheiden. Deze dikke fractie doen we dan in de boxen, anders gebruiken wij altijd paardenmest.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0