Handgas Deutz 7006

Als wij op onze deutz het handgas vol zetten zit die maar rond de 1500 toeren. Zit er nog ergens een stelschroef waar je dit kunt stellen? Met het voetgas kun je wel gewoon 'Volgas'

Deel dit topic

Reacties

casejxu115
Hand gas en voetgas gaat toch via de zelfde kabel? misschien kan je het wel verzetten maar dan zal ie stationiar ook meer toeren draaien, of heb ik dat nou verkeerd ?
MF- 4255
@casejxu115 Ja ik vraag me af hoe dan dan maar 1500 toeren kan draaien of is dit standaart?
casejxu115
@MF- 4255 daar weet ik niks van 😃 dit topic zal nog wel iemand zo zien die er veel verstand van heeft.
needse knooier
Volgens mij kun je onder aan die stang van het handgas een moer losdraaien en hem daarmee 'stellen' als het ware? zal vanavond even kijken.
Fendt926Driver
Tussen het stangen stelsel zitten een soort topstangetjes, daar draai je de contramoer van los en maakt de stangetjes langer of korter. daarmee gaat hij op zijn maximum stand meer of minder gas geven.
is dit altijd al zo of plotseling?
als plotseling is stangen stelsel nakijken of er ergens een moer of bevestiging is losgelopen.
MF- 4255
@Fendt926Driver Sinds wij hem hebben is dit al zo.
looper321
Quote @needse knooier:
volgens mij kun je onder aan die stang van het handgas een moer losdraaien en hem daarmee 'stellen' als het ware?

zowat vermoed ik ook als ik hoor dat handgas en voetgas via de zelfde kabel gaan.
jmos
@looper321
zit geen kabel op naar mijn weten, is een stangenstelsel
zandvliet-120
@MF- 4255 zit er heel veel speling bij het handgas?
MF- 4255
@zandvliet-120 Ja het eerste stuk is wel een "Loos" stuk
zandvliet-120
@MF- 4255 dan moet je zorgen dat hij bij dat eerste stuk al pakt dan kan hij wel volgas
MF- 4255
@zandvliet-120 Ja dat klopt maar hoe zou dit moeten? 😛
zandvliet-120
Tja je kan misschien je stuur er af halen en dan ook het dashbord eraf want dat hendeltje in je dashbord van het handgas valt in een gleufje die hem meeneemt het is te vergelijken met een streepschroevendraaier en een schroef het kan zijn dat die uitgesleten zijn
Mc Fendt
Kijken hoe het zit... net als @jmos al zei, het is een stangenstelsel

succes
looper321
Zo ver mogenlijk afstellen dan maar met die stangen (stanglengte aanpassen). en als dat niet voldoende blijkt, kun je ook zelf aanpassingen doen zodat het gasheveltje die trekt aan de eerste stang al meer aangespannen is tijdens de 0 positie.
goeiedag eem
@MF- 4255 het voetgas en handgas werken via het zelfde stangenstelsel, volg het maar vanaf je voetgas naar voren, onderaan je handgasstang zit een blokje waar de beide stangen opzitten en op het moment dat je het vboetgas in trept bijft de stang staan en draait dat blokje om de as, op het moment dat jij je hand gas gebruikt moet dit blokje mee draaien, eerst heb je een vrij slag dat hij niets doet en dan komt er een pennetje (spanstift die in de handgasstang zit) tegen het blokje en meent hem mee, het kan zijn dat dit pennetje afgebroken is dat hij hem maar half meeneemt, op een stukje wat er nog uitdteekt. kijk maar eens of dat pennetje er nog opzit want voetgas en handgas zijn bij deze trekkers meestal bijna hetzelfde, we hebben dit ook een keer gehad dat dat pennetje afgebroken was.
casejxu
@goeiedag eem let wel er zijn meerdere systemen 😉
MF- 4255
@goeiedag eem Ja dit verhaal met dit blokje komt me wel heel bekend voor.
goeiedag eem
@casejxu dat kan misschien wel maar de 7006 is gelijk aan de 6006 en we hebben zelf een 6006, dus weet goed waar ik het over heb, de 7206, en de 3006 van de buren hebben ook hetzelfde, dus zou niet weten waarom deze ineens anders is
goeiedag eem
@MF- 4255 kijk daar maar eens na, we hebben het zelf ook gehad vandaar. En als dat het is is het in 5min opgelost 😉
casejxu
@goeiedag eem ik heb in 5, 5 jaar monteursvak al heel wat deutzjes voorbij zien komen
MF- 4255
@casejxu @goeiedag eem Ik ben vandaag eens druk aan het bestuderen gegaan maar het handgas gaat met een stang naar beneden waar weer een andere as opzit die naar het blokje heengaat en als je dan daar kijkt heeft die nog 1.5 CM voordat die aangrijp het voetgas pakt integendeel wel gelijk aan.
goeiedag eem
@MF- 4255 maak er eens even een fotootje van en plaats die eens even bij dit topic, kan ik het eens even beter beoordelen, hoe het nu zit, want bij ons is handgas en voetgas bijna gelijk toeren, en dan zo als je voetgas gebruikt loopt hij 2300 en met handgas 2450, dus iets harder, wat meestal normaal is zo

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1